Još jedna potresna priča Jelene Dokić: Ponovo je htjela da se ubije

Australijanka, rođena u Hrvatskoj, danas se na svom Instagram profilu ponovo oglasila, i uz svoju fotografiju, na kojoj je uplakana, postavila emotivnu ispovijest - u aprilu je ponovo umalo izvršila samoubistvo

5833 pregleda 6 komentar(a)
Jelena Dokić 2012. godine na terenu, Foto: Shutterstock
Jelena Dokić 2012. godine na terenu, Foto: Shutterstock

Jelena Dokić, nekada velika teniska nada, više puta je javno pričala o problemima kroz koje je prolazila, a 10. oktobra prošle godine na Svjetski dan mentalnog zdravlja priznala da je pokušala da okonča svoj život nakon dugog perioda u depresiji, anksioznosti i posttraumatskom stresnom poremećaju, koji su bili posljedica uglavnom teškog odnosa sa ocem Damirom.

Australijanka, rođena u Hrvatskoj, danas se na svom Instagram profilu ponovo oglasila, i uz svoju fotografiju, na kojoj je uplakana, postavila emotivnu ispovijest - u aprilu je ponovo umalo izvršila samoubistvo.

“28. 04 2022. Skoro da sam se bacila sa balkona 26. sprata i sebi oduzela život.

Nikada neću zaboraviti taj dan. Sve je mutno. Sve je mračno. Nema tona, nema slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, strepnja i bol. Posljednjih šest mjeseci su bili teški. Od skrivanja u kupatilu i brisanja suza da ih niko ne vidi, do nezaustavljivog plača kod kuće između moja četiri zida koji je postao nepodnošljiv. Neprestano osjećanje tuge i bola ne nestaje i moj život je razbijen.

Krivim sebe. Mislim da nisam dostojna ljubavi i bojim se. Takođe znam da imam još mnogo stvari na kojima moram da budem zahvalna. Dakle, počinjem da mrzim sebe jer osjećam da želim da sve to okončam. To je začarani krug u mojoj glavi. Rezultat: umalo sam skočila sa svog 26. sprata 28. aprila. Nikada neću zaboraviti taj dan. Samo sam željela da bol i patnja prestanu. Skinula sam se sa ivice, ni sama ne znam kako. Traženje stručne pomoći spasilo mi je život”, napisala je Jelena Dokić.

„Nije lako ovo napisati, ali uvijek sam bila otvorena, iskrena i ranjiva prema svima vama i duboko vjerujem u moć dijeljenja naših priča kako bismo pomogli jedni drugima da prebrodimo. Pišem ovo jer znam da nisam jedina koja se bori. Znajte da niste sami. Neki dani su bolji od drugih. Ponekad napravim korak naprijed pa nazad, ali se borim i mislim da mogu da prebrodim ovo.

Vjerujem u sljedeće: u redu je osjećati ono što osjećam. U redu je biti tužan, ali morate nastaviti da se borite i vratite se. To je ono što pokušavam da radim i ono što me drži. Nemojte da se stidite onoga što osjećate. U redu je da se tako osjećate i možete se oporaviti. Samo treba da nastavite da vjerujete. Sve vas volim. Vratiću se jača nego ikad", napisala je Jelena Dokić.

Bonus video: