Čilić rekorder Kvinsa: Idem korak po korak

Marin Čilić je juče ostvario 35. pobjedu na travnatoj podlozi Kvins kluba, što je rekord ovog ATP turnira

3146 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pobjedom u četvrtfinalu ATP turnira u Kvins klubu protiv Finca Emila Rusuvorija, Marin Čilić je ostvario je 35. pobjedu u karijeri na ovom turniru koji se igra na travnatoj podlozi.

S takvom brojkom ne može da se pohvali niko od aktivnih tenisera.

Čilić je, takođe, došao i do 80. pobjede u karijeri na travnatoj podlozi.

„Do toga definitivno nisam došao preko noći. U svemu su bile neophodne godine rada i treniranja“, rekao je Čilić, koji će danas u polufinalu igrati protiv Filipa Krajinovića iz Srbije.

„Idem dalje, ali jedino korak po korak. Potpuno sam fokusiran na svaki naredni meč jer svaki novi sudar veliki izazov. Pokušavam da održim visok nivo forme i igre“, rekao je Čilić koji je dva puta u karijeri osvajao Kvins, 2012. i 2018. godine.

Travnati turniri koji su uvertira za Vimbldon ulaze danas u završnu fazu.

Italijan Mateo Beretini je u drugom polufinalu Kvisa favorit protiv Holanđanina Van de Zandšulpa, a možda i favorit da osvoji titulu i ponovi rezultat iz Štutgarta prošle sedmice, gdje je osvojio titulu.

U njemačkom Haleu, danas su takođe na rasporedu polufinalni mečevi, a sastaju se domaći teniser Oskar Ote i prvi reket svijeta Danil Medvedev, odnosno Poljak Hubert Hurkač i Australijanac Nik Kirjos.

Bonus video: