Đoković ide na Alkarasa u četvrtfinalu, Nadal i Beretini u suprotnoj polovini

Aktuelni šampion i šestostruki osvajač Vimbldona otvoriće turnir u ponedjeljak u 14 sati duelom protiv Koreanca Kvona na netaknutoj travi najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu

13016 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Branilac trofeja na Vimbldonu, šestostruki šampion Novak Đoković, krenuće u ponedjeljak po 21. grend-slem titulu duelom protiv Korenaca Sunvu Kvona.

Tradicija Nezvaničnog prvenstva svijeta u tenisu nalaže da aktuelni šampion otvori turnir, pa će se meč igrati u ponedjeljaljak u 14 sati na netaknutoj travi najprestižnijeg teniskog turnira.

Đoković, prvi favorit, ima realtivno solidan žrijeb, a prva teža prepreka očekuje ga u četvrtfinalu, gdje je potencijalni rival Španac Karlos Alkaras.

Osvajač mastersa u Majamiju i u Madridu je budućnost svjetskog tenisa, ali tek treba da se dokaže na travi - najspecifičnijoj podlozi, nakon što je na betonu i šljaci već demonstrirao majstorstvo.

Na Rolan Garosu, međutim, nije otišao do kraja - ispao je od Aleksandera Zvereva u četvrtfinalu.

Đoković u drugom kolu ide na boljeg iz meča Kokinakis - Majhčak, u trećem bi mogao da ga sačeka jedan od sunarodnika - Miomir Kecmanović ili Laslo Đere, dok u osmini finala ukršta na američkog gorostasa, neugodnog servera Rajlija Opelku.

U polufinalu, najzvučnija imena koja bi mogla da zapadnu Đokovića, naravno ako dođe do te faze, su Poljak Hubert Hurkač ili Norvežanin Kasper Rud, finalista Rolan Garosa.

U donjoj polovini kostura su drugi i treći favorit - Rafael Nadal i Mateo Beretini.

Oni bi mogli da se sudare u polufinalu, ali Nadal prethodno može da se sastane sa Ože-Alijasimom, a Beretini sa Cicipasom.

Povezani članci

24. Jun 2022.

Centralni teren Vimbldona - 100 godina istorije

Vimbldon počinje u ponedjeljak, 27. juna, finale je u nedjelju 10. jula.

Bonus video: