Danka protiv Kartal za spektakl i istoriju

Ukoliko prođe u 2. kolo, Kovinić će ostvariti najbolji rezultat na Vimbldonu do sada. I vjerovatno obezbijedti duel protiv najbolje na svijetu Ige Svjontek, na Centralnom terenu Vimbldona, istorijskom stadionu koji slavi 100 godina postojanja

9919 pregleda 10 komentar(a)
Foto: ITF
Foto: ITF

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić igraća danas protiv Sonej Kartal iz Velike Britanije u prvom kolu Vimbldona. Kartal je 226. na listi najbolje rangiranih teniserki, dobila je specijalnu pozivnicu organizatora, dok je Kovinić 90. Novljanka se nikada do sada nije plasirala u drugo kolo nezvaničnog prvenstva svijeta u tenisu - danas ima istorijsku priliku, i ne samo to.

Ukoliko prođe dalje, u drugom kolu će je najvjerovatnije čekati najbolja svjetska teniserka Iga Svjontek. Vrlo moguće i na Centralnom terenu Vimbldona, istorijskom stadionu koji slavi 100 godina postojanja.

Svjontek danas otvara ženski program na Centralnom terenu okršajem protiv Hrvatice Jane Fet.

Poljakinja juri 36. pobjedu u nizu, čime bi postala najuspješnija teniserka u tom segmenu u 21. vijeku. Niko prije njega, naime, nije vezao 36 pobjeda.

Danka Kovinić se na prethodnom grend slem turniru na Rolan Garasu plasirala u treće kolo, gdje je poražena upravo od Svjontek. Najbolja crnogorska teniserka se i na prvom ovogodišnjem grend slemu u Australiji plasirala u treće kolo, gdje je izgubila od Rumunke Simone Halep. Meč Kovinić i Kartal počeće u 13 sati i 30 minuta.

Bonus video: