Kalinjina: Zarađujem na Vimbldonu da bih obnovila kuću mojih roditelja

Ne mogu ni da vam opišem koliko mi je važno kada pobijedim“, rekla je 25-godišnja Kalinjina, u ovom trenutku 34. teniserka na WTA listi.

4414 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Motivacija na Vimbldonu, ali i ostalim turnirima mi je ta da zaradim što više novca kako bih obnovila dom mojih roditelja, ali isto to učinila za druge Ukrajince, kazala je u emotivnoj poruci teniserka Anhelina Kalinjina iz Ukrajine.

Ona je juče, u prvom kolu Vimbldona, svladala Mađaricu Anu Bodnar 4:6, 6:2, 6:4 pa je okupljenim novinarima poručila:

„Dom mojih roditelja u Irpinu je raketiran na početku invazije. U kući mojih roditelja su ogromne rupe na svim zidovima, a oni su vrlo brzo, zbog vlastite sigurnosti, preselili u moj dom gdje živim sa suprugom. Sva sreća, sada su na sigurnom, ali u nekom trenutku će morati da žive odvojeno od nas. Nisam teniska zvijezda, ali izuzetno mi je važno da igram i zarađujem jer želim što prije da obnovim njihov dom. I kasnije da pomognem i drugima, jer mnogi trebaju pomoć“, izjavila je 29. nositeljka na trećem grend slam turniru godine.

„Zahvalna sam što imaju priliku da žive kod mene, na sigurnom. Izbjegli su najgore. Ja sam zahvalna što mogu da igram i zaradim novac koji je njima potreban. Pomažem baki i djedu koji su na okupiranom području. Pomažem i drugima. Ne mogu ni da vam opišem koliko mi je važno kada pobijedim“, rekla je 25-godišnja Kalinjina, u ovom trenutku 34. teniserka na WTA listi.

Ona će u drugom kolu igrati protiv svoje zemljakinje Lesije Curenko.

Bonus video: