Covid-19 sjenka nad Vimbldonom: Nadal i Đoković trenirali sa "pozitivnima", ko je sljedeći?

Đoković je 23. juna - prije samo pet dana, odradio trening s Čilićem, a istog dana su zajedno trenirali Nadal i Beretini. Odradili su i zajednički "selfi" prije treninga

21467 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Tek je drugi dan Vimbldona, a na nezvaničnom prvenstvu svijeta za tenisere vrlo napeta atmosfera.

Razlog - pojava, odnosno povratak virusa Covid-19.

Već juče, prvog dana, počeli su da se ređeju pozitivni testovi na koronavirus, počeli su i da otpadaju teniseri, pa je glavno - ko je sljedeći?

U ponedjeljak se sa turnira povukao najbolji hrvatski teniser Marin Čilić, a dan kasnije, takođe, zbog pozitivnog testa, isto je morao da uradi prošlogodišnji finalista, Italijan Mateo Beretini, momak koji je i ove godine bio u najužem krugu favorita.

Vijesti vezane za Čilića i Beretinija nisu nikako pozitivne za Đokovića i Nadala, tenisere koji su u glavnom fokusu na londonskoj travi.

Naime, Đoković je 23. juna - prije samo pet dana, odradio trening s Čilićem, a istog dana su zajedno trenirali Nadal i Beretini.

Svi oni su tokom tog dana bili u bliskom kontaktu - Nadal i Beretini su odradili i zajednički "selfi" prije treninga, pa je vrlo upitno šta donose naredni dani i sati za španskog i srpskog igrača.

Đoković je već odigrao meč prvog kola - nakon četiri seta svladao je Koreanca Sunvu Kvona, dok Nadal danas treba da odigra svoj premijerni meč na ovogodišnjem Vimbldonu. Protivnik mu je Argentinac Fransisko Serundolo.

Bonus video: