Kirjos se mučio protiv 219. igrača svijeta, rekord Ige Svjontek

Poljakinja protiv Hrvatice Fet ostvarila 36. uzastopnu pobjedu - niko u 21. vijeku nema takvu seriju

1966 pregleda 0 komentar(a)
Iga Svjontek, Foto: Reuters
Iga Svjontek, Foto: Reuters

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se danas u drugo kolo Vimbldona u Londonu, pošto je pobijedio 219. igrača svijeta, Britanca Pola Džaba, tek poslije pet setova - 3:6, 6:1, 7:5, 6:7, 7:5.

Australijanac se mučio protiv autsajdera, imao je i primjedbi na ponašanje domaće publike, koja je, jasno, gromoglasno navijala za Džaba, u petom setu je prokocao vođstvo 5:3, "vadio" je i brejk-loptu kod 5:5, da bi na kraju ipak prelomio meč nakon tri sata i pet minuta. Kirjos će igrati protiv boljeg iz duela Srbina Filipa Krajinovića i Čeha Jiržija Legecke.

U drugom kolu je i Litvanac Ričardas Berankis, iznenađujuće glatkom pobjedom protiv Amerikanca Sema Kvera - 6:4, 7:5, 6:3. On će igrati protiv pobjednika meča Španca Rafaela Nadala i Argentinca Fransiska Serandula.

Američki teniser Dženson Bruksbi plasirao se u drugo kolo pošto je pobijedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina 6:3, 6:2, 6:3. Njegov protivnik biće Francuz Benžamen Bonzi, koji je pobijedio Zdenjeka Kolara iz Češke sa 6:3, 6:3, 6:1.

Australijanac Aleks De Minor pobijedio je u prvom kolu Uga Delijena iz Bolivije sa 6:1, 6:3, 7:5. On će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela Belgijanca Zizua Bergsa i Britanca Džeka Drejpera.

U ženskoj konkurenciji, Poljakinja Iga Svjontek, prva teniserka svijeta, plasirala se u drugo kolo pobjedom protiv Hrvatice Jane Fet - 6:0, 6:3.

Svjontek je i 36. uzastopnom pobjedom srušla rekord Venus Vilijams - sada ona ima najveći broj vezanih trijumfa u 21. vijeku.

Povezani članci

28. Jun 2022.

Kakav peh - Danka Kovinić odustala zbog povrede

Ona će u 2. kolu igrati protiv Holanđanke Lesli Patiname Krehove, koja je upala u žrijeb umjesto povrijeđene Danke Kovinić - i bila je bolja od Britanke Sonaj Kartal sa 6:4, 3:6, 6:1.

Amerikanka Koko Gof plasirala se u drugo kolo, pošto je pobijedila 54. teniserku svijeta Gabrijelu Ruse iz Rumunije - 2:6, 6:3, 7:5. Gof, 12. teniserka svijeta, pobijedila je poslije dva sata i 29 minuta. Obje teniserke napravile su po četiri brejka, od čega je Ruse napravila tri u prvom setu. Rumunka je više grešila, napravila je 54 neiznuđene greške, a Gof 26.

Gof će u drugom kolu igrati protiv rumunske teniserke Mihaele Buzarnesku, koja je pobedila Nastasju Marijanu Šunk iz Gruzije sa 6:4, 6:2. Britanka Heder Votson plasirala se u drugo kolo pobedom protiv Tamare Korpač iz Njemačke sa 6:7, 7:5, 6:2. Njena protivnica biće Kineskinja Van Cjan, koja je pobijedila Švajcarkinju Belindu Benčić 6:4, 5:7, 6:2.

Bonus video: