Garin, Van de Zandhulp, Kubler, De Minor, Fric i Nakašima u osmini finala

Nadal kasnije danas igra sa Sonegom, ako pobijedi čeka ga Van de Zandhulp

2260 pregleda 1 komentar(a)
Džejson Kubler, Foto: Reuters
Džejson Kubler, Foto: Reuters

"Šarolika" teniska imena igraće drugu sedmicu Vimbldona.

Čileanac Kristijan Garin, 43. teniser svijeta, inače specijalista za šljaku, iznenadio je 34. na ATP listi, Amerikanca Džensona Bruksbija, za koga se vjerovalo da mu više odgovaraju brže podloge.

Garin je nakon dva sata i 54 minuta slavio sa 6:2, 6:3, 1:6, 6:4 i osigurao duel osmine finala protiv Australinanca Aleksa de Minora, 27. na listi, koji je opravdao ulogu favorita u duelu sa domaćim teniserom, Lajamom Brodijem - 6:3, 6:4, 7:5.

Blago iznenađenje je i pobjeda Australijanca Džejsona Kublera, koji je nakon velike borbe i preokreta slavio protiv Amerikanca Džeka Soka - 6:2, 4:6, 5:7, 7:6, 6:3.

Njegov protivnik u osmini finala biće još jedan Amerikanac, ali čini se puno opasniji u ovom trenutku, Tejlor Fric, koji se lako obračunao sa Slovakom Molčanom - 6:4, 6:1, 7:6.

Još jedan Amerikanac, Brejdon Nakašima, glatko je prošao Kolumbijca Galan-Riverosa (6:4, 6:4, 6:1), a u osmini finala čeka boljeg iz derbija današnjeg programa - Stefanosa Cicipasa ili Nika Kirjosa.

Rafael Nadal igra danas posljednji na Centralnom terenu protic Italijana Lorenca Sonega, a ako pobijedi u osmini finala ga čeka Botik Van de Zandhulp - Holanđanin je poslije velike borbe tek u finišu trećeg seta slomio otpor Francuza Rišara Gaskea. Četvrti set je već bila rutina, razlika u godinama je došla do izražaja - 7:5, 2:6, 7:6, 6:1.

Bonus video: