I to se desilo, Poljakinja je zaustavljena: Sfjontek stala na koti 37, Korne nadigrala najbolju

Prva igračica svijeta izgubila od 37. Francuskinje Aliz Korne (6:4, 6:2), koja igra rekordni 62. uzastopni grend slem

11022 pregleda 6 komentar(a)
Korne je ostvarila jednu od najvećih pobjeda, Foto: REUTERS
Korne je ostvarila jednu od najvećih pobjeda, Foto: REUTERS

Senzacija na travi Vimbldona - prva favoritkinja turnira, Iga Sfjontek oprostila se od takmičenja na nezvaničnom prvenstvu svijeta u tenisu već u 16-tini finala. Bolja je nakon nešto više od sat i po igre bila 37. igračica, Francuskinja Aliz Korne (6:4,6:2).

Francuskinja je dobila prvi set sa 6:4, jer je Poljakinja izgubila dva prva servisa, a uspjela je da vrati svega jedan brejk. U drugom je Poljakinja imala prednost brejka, ali je potom izgubila tri svoja servisa i Korne će u osmini finala na duel Ajli Tomljanović.

Sfjontek je imala najduži niz pobjeda u ovom milenijumu, čak 37 prije današnjeg poraza.

Broj 37, dakle, nije joj se posrećio, jer je izgubila od 37. na svijetu... Korne je drugu nedjelju Vimbldona izborila prvi put od 2014. godine, a za 32 - godišnju Francuskinju ovo je rekordni 62. uzastopni nastup na grend slem turnirima.

Sfjontek je bila ubjedljivo najveći favorit za osvajanje Vimbldona - i po bukmejkerima, i po svim teniskim parametrima i statistikama.

Ko je sada najveći favorit - pitanje je "od milion dolara"...

To neće biti ni osma favoritkinja Džesika Pegula, koju je upravo eliminisala Hrvatica Petra Martić (6:2, 7:6), i igraće u osmini finala sa Jelenom Ribakinom, koja je takođe u dva seta dobula Kineskinju Cinvejn Džen (7:6, 7:5).

Ali Rumunka Simona Halep igra sjajno, pošto je lako u dva seta dobila Poljakinju Magdalenu Freh (6:4, 6:1). Halep će igrati protiv četvrte favoritkinje, Španjolke Paule Badosa, koja je dobila Čehinju Petru Kvitov (7:5, 7:6).

Bonus video: