Aliz Korne: Protiv Ige mi se posrećio isti teren na kojem sam dobila Serenu

Aliz Korne je prekinula najdužu pobjedničku seriju u 21. vijeku, koja je u vlasništvu prve teniserke svijeta, Ige Sfjontek, iznosila 37 pobjeda.

6747 pregleda 0 komentar(a)
Sa istog terena Korne je ipratila sa Vimbldona dvije teniske ikone, Foto: REUTERS
Sa istog terena Korne je ipratila sa Vimbldona dvije teniske ikone, Foto: REUTERS

Heroina dana u svjetskom sportu je Aliz Korne. Francuskinja je prekinula najdužu pobjedničku seriju u 21. vijeku, koja je u vlasništvu prve teniserke svijeta, Ige Sfjontek, iznosila 37 pobjeda.

Poljakinja je bila neprikosnovena još od februara, ali je "položila reket" pred 37. igračicom, koja je slavila sa u trećem kolu Vimbldona - 6:4, 6:2.

"Nemam riječi! Podsjeća me na moju pobjedu nad Serenom Vilijams prije osam godina na istom ovom terenu broj 1. To je moj srećni teren. Veliki sam fan Ige Sfjontek, nevjerovatno je talentovana i zaštitno je lice svjetskog tenisa i velika mi je satisfakcija da sam uspjela da je dobijem", kazala je 32-godišnja Francuskinja.

Ona je sada rekorderka po broju uzastopnih nastupa na grend slem turnirima, 62, a u drugoj nedjelji Vimbldona plasirala se prvi put nakon 2014. godine.

"Živim i treniram za takve mečeve, motivišu me i vjerujem da mogu pobijediti. Dobila je 37 mečeva zaredom, ali ako se igdje Iga može pobijediti, onda je to na travi, gdje joj je nešto manje ugodno nego na drugim podlogama. Tako da sam bila ubijeđena da mogu, bila sam fokusirana. Uz sebe sam imala najbolji tim i najbolje navijače".

U osmini finala čeka je Ajla Tomljanović.

"Trenutno imam jednu od najboljih sezona u karijeri. Uživam u igri i fizički se, više-manje, osjećam dobro. Osam godina nakon prvog uspjeha opet sam u drugoj nedjelji ovdje, i dalje motivisana i puna vatre u sebi", zaključila je Korne.

Bonus video: