Prvo grend slem finale za Ons Žaber

Teniserka iz Tunisa savladala Tatjanu Mariju

4023 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ons Žaber je stigla do prvog finala na grend slem turnirima.

Tunižanka je najveći rezultat u karijeri ostvarila pobjedom nad Njemicom Tatjanom Marijom - slavila je u tri seta (6:2, 3:6, 6:1) za sat i 45 minuta igre.

Žaber je sa dva brejka riješila prvi set, ali je u drugom Marija pokazala da nije zalutala u polufinale - oduzela je servis protivnici, povela 3:1 i sačuvala prednost kojom je izborila odlučujući dio igre.

U njemu, ipak, dileme nije bilo.

Žaber je povela 5:0, 103. igračica svijeta smanjila na 5:1 tek da bi se upisala na semafor, jer o preokretu nije bilo ni govora...

"Ovo je dan u kojem su rad i odricanje došli na naplatu. Ponosna sam što žena iz Tunisa stoji ovdje, znam da je u mojoj zemlji ludilo zbog mog uspjeha i to me dodatno motiviše", rekla je Žaber i dodala:

"Tatjana je poput zvijeri, tjerala me je da igram najbolji tenis i svaka joj čast. Morala sam da podijelim s njom ovaj trenutak, jer je ona inspiracija za mnoge od nas. Uradila je sve ovo nakon što je imala dva porođaja", istakla je Žaber.

Druga teniserka na WTA listi će u subotu u finalu igrati sa boljom iz duela Simone Halep i Jelene Ribakine koji treba da počne oko 17 sati.

Bonus video: