Nole najavljuje veliko finale: Nisam Kirjosu još uzeo ni set, biće vatromet!

"Njegovo prvo GS finale, sigurno je uzbuđen, nema šta da izgubi. Ima strašan servis, ima snage u njegovim udarcima", pričao je Đoković o Kirjosu

37784 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković se pobjedom nad Kameronom Norijem plasirao u svoje 32. grend-slem, a osmo vimbldonsko finale.

Na drugoj strani biće čovjek koji će debitovati u meču za pehar na najvećim teniskim turnirima - kakva razlika u iskustvu, ali je Nik Kirjos uvjeren da će imati šta da pokaže.

Ovako je Đoković najavio finale:

"Biće mnogo vatrometa i emocija, to je jedino sigurno. Njegovo prvo GS finale, sigurno je uzbuđen, nema šta da izgubi. Ima strašan servis, ima snage u njegovim udarcima. Nismo dugo igrali, nikada nisam uzeo set protiv njega, ali se sada nadam da će biti drugačije. To je novo finale za mene ovdje, iskustvo bi moglo da ide meni u korist", kazao je Đoković.

Mart 2017. godine Akapulku - 2:0 za Kirjosa, samo dvije sedmice kasnije u Indijan Velsu - opet 2:0 za Kirjosa.

Nije to, međutim, bio najbolji Đoković, bio je to period igre kada mu je igra (i karijera) bila u velikom padu. Finale Vimbldona, Centralni turnir - biće to sasvim drugačije okolnosti.

„Sinoć nisam dobro spavao jer sam mnogo razmišljao o finalu - nikada nisam bio u toj situaciji. Zamišljao sam različite ishode - kako pobjeđujem, kako gubim… Svjestan sam da Novak u tom pogledu ima veliku prednost. On je imao takve prilike mnogo, mnogo puta. Moram da se smirim, imam još dva dana. Popiću čaj od kamilice i odmoriću se“, poručio je Nik Kirjos, i to u momentu dok još nije znao s kim će igrati u finalu.

Đoković je u polufinalnom dueli preko puta imao Kamerona Norija.

"Ja se spremam za Novaka, ali ne otpisujem Kamerona. Mislim da će navijačima od finala Đoković - Kirjos poći ‘voda na usta’, poručio je Australijanac, koji je pričao i svom odnosu sa srpskim teniserom.

„Definitivno smo Đoković i ja sada u nekom bratskom odnosu, što je prilično čudno. Mislim da svi zante da jedno vrijeme tu nije bilo mnogo uzajamne ljubavi. Kada god smo igrali, bilo je tenzije, a mislim da je to i zdravo za naš sport. Mediji su se ineresovali, što je normalno. Imam osjećaj kao da sam bio praktično jedini igrač koji mu je pružio podršku tokom čitave one drame na Australijan openu. Mislim da se tako i zavređuje poštovanje - ne na teniskom terenu, već van njega, kada situacije iz pravog života postanu problematične i neko se zauzme za vas“, izjavio je Kirjos.

„Ponekad se sada dopisujemo na instagramu, baš čudno. Začudo, on mi je početkom nedjelje poslao poruku ‘Nadam se da se vidimo u nedelju'!

Đoković je u međuvremenu protiv Norija prespavao prvi set, a onda prebacio u dvije brzine više.

"Ponekada su stvari tako jednostavne, a nekada ne. Danas je bilo izuzetno toplo, najtoplije od početka turnira. Od početka sam bio stegnut i nisam dobro zamahivao. Kameron je bio bolji. U drugom setu sam imao sreće da napravim brejk na 4:3, napravio je nekoliko grešaka, poklonio mi je par poena i izjednačio sam. Važnost meča je uticala", kazao je Đoković.

Finale je u nedjelju u 15 časova.

Bonus video: