Anderson u 49. gemu 5. seta slomio Iznera! U finalu čeka Đokovića ili Nadala

U četvrtom najdužem meču svih vremena, koji je trajao šest sati i 35 minuta, Južnoafrikanac je bio opasniji u 5. setu i konačno u 49. gemu iskoristio šestu brejk loptu u tom dijelu igre
57 pregleda 2 komentar(a)
Kevin Anderson, Foto: Reuters
Kevin Anderson, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2018. 18:47h

Prvi finalista Vimbldona je Kevin Anderson, koji je u nestvarnom maratonu savladao Džona Iznera sa 7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24!

U četvrtom najdužem meču svih vremena, koji je trajao šest sati i 35 minuta, Južnoafrikanac je bio opasniji u 5. setu i konačno u 49. gemu iskoristio šestu brejk loptu u tom dijelu igre. Izner nije imao nijednu.

Nakon kratkotrajne pauze je izašao na servis liniju i završio nevjerovatan meč na Centralnom terenu, gdje je stigao do najvećeg uspjeha u karijeri - finala Vimbldona!

Amerikanac je sada bio žrtva maratona na Vimbldonu, gdje je 2010. odigrao najduži meč u istoriji tenisa, jer je nakon tri dana i 11 sati i pet minuta igre porazio Nikolu Maua.

Samo peti set, koji je dobio sa 70:68, trajao je osam sati i 11 minuta i za 69 minuta je duži od drugog najdužeg teniskog meča u istoriji!

Sada je bio akter najdužeg polufinala u istoriji Vimbldona, a do sada su rekord držali Novak Đoković i Huan Martin del Potro, koji su 2013. igrali „svega“ četiri sata i 43 minuta.

Ujedno, meč Amerikanca i Južnoafrikanca je ubjedljivo najduži na Centralnom terenu. Do sada je rekord držalo nezaboravno finale Rafael Nadal - Rodžer Federer 2008. godine, koje jje trajalo četiri sata i 48 minuta.

Zbog ovog meča, dva dosadašnja rekordera ispaštaju, jer će drugi polufinalni duel Đokovića i Nadala vjerovatno završiti tek sjutra...

Bonus video: