Đoković: Privilegovan sam i zahvalan što stojim ovdje; Kirjos: Fantastične dvije sedmice

Đoković savladao Kirjosa u finalu Vimbldona (3:1) i osvojio 21. grend slem titulu u karijeri

23506 pregleda 3 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Pehar sa Vimbldona ostaje u vlasništvu Novaka Đokovića - srpski teniser danas je nakon preokreta i četiri seta savladao u finalu Nika Kirjosa 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6) i osvojio sedmi pehar na Vimbldonu, a 21. na grend slem turnirima.

Đoković od 2013. godine ne zna za poraz na Centralnom terenu Vimbldona. Tada ga je u finalu porazio Endi Marej. Nakon toga Novak je dva puta gubio, oba puta na Terenu broj jedan.

"Toliko puta sam rekao koliku važnost za mene imaju ovaj turnir i pehar. Poseban turnir u mom srcu. Turnir koji me je inspirisao da počnem da igram tenis. Kada sam imao četiri godine vidio sam Pita Samprasa kako osvaja prvi Vimbldon i tražio sam roditeljima da mi kupe reket. Privilegovan sam i zahvalan što ovdje stojim sa peharom. Volim ovo mjesto. I ljubav se uzvraća. Najposebniji teren na svijetu. Izuzetno sam srećan i ponosan što sam ovdje. Hvala svima, hvala mom timu, roditeljima... Svima koji su bili tu", kazao je Đoković na ceremoniji.

Đoković se biranim riječima obratio današnjem rivalu. Godinama nisu bili u dobrim odnosima, ali se sve promijenilo kada Novaku nije dopušteno da učestvuje na Australijan openu.

"Nik vratićeš se. Ne samo na Vimbldonu, nego uopšte u finalima. Teško je pronaći riječi utjehe poslije poraza, ali pokazao si zašto zaslužuješ da budeš jedan od najboljih igrača na ovoj podlozi. Želim ti sve najbolje. Mnogo te poštujem, fantastičan si igrač. Nisam mislio da ću ikada reći toliko lijepih riječi o tebi s obzirom na naš odnos. Ovo je dobar početak jednog divnog prijateljstva između nas dvojice."

Kirjos je čestitao Đokoviću na osvojenoj tituli, na neobičan način.

"Novače, ti si kao Bog, ne znam koliko si trofeja osvojio ovdje. Mislim da sam dobro igrao. Što se tiče skupljača lopti i sudija - znam da je teško sa mnom, ali želim da vam se zahvalim. Ovo su bile fantastične dvije sedmice. Previše sam umoran. Igrao sam mnogo, ali sam srećan ovim rezultatom", poručio je Australijanac.

Bonus video: