Džon Mekinro uz Đokovića: Dozvolite mu da igra u Njujorku, on je legenda sporta

Mekinro je pozvao vladu SAD da ima iste aršine

7487 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Legendarni američki teniser Džon Mekinro kazao je da SAD i US open “moraju da nađu način” da Novak Đoković igra u Njujorku.

Sve ukazuje da neće moći jer nije vakcinisan protiv koronavirus, što je neophodno da se uđe u Ameriku.

"Moramo da pronađemo način da Novak Đoković igra US open. Kako je moguće da šampion njegovih karakteristika ne igra turnir? Upravo je osvojio Vimbldon. On je veliki šampion i trebalo bi da bude u Njujorku, bez obzira na sve. Ne slažem se sa njegovom odlukom da se ne vakciniše protiv koronavirusa, ali je poštujem. On je jedan od najspremnijih sportista na svijetu i sve njegove odluke će se pažljivo pratiti", kazao je Mekinro.

On je rekao da ne smije da se ponovi ono što se dogodilo u Australiji.

"Sada ima mnogo ljudi koji tvrde da je Nole kriv što neće igrati US Open. On je već deportovan iz Australije i sada se čini da je situacija ista. Nadam se da će neko naći način da ovo riješi. Ludo je ako Novak propusti US open”.

Mekinro je pozvao vladu SAD da ima iste aršine.

„Ne postoji apsolutno nijedan razlog u ovoj fazi pandemije da se Đokoviću ne dozvoli da igra na US Openu 2022. Vlada Sjedinjenih Država i USTA (Američka teniska federacija) moraju da rade zajedno kako bi mu omogućili da igra. Ako nevakcinisani američki igrači mogu da igraju, dozvolite i Đokoviću da igra. On je jedna od legendi ovog sporta. Učinite to!".

Bonus video: