Kasper Rud odbranio titulu prekinuvši sjajan niz Beretinija u finalu

Prvi nosilac ATP turnira na šljaci Gštada, Norvažanin Kasper Rud, pobijedio je u finalu drugog favorita, Italijana Matea Beretinija, preokretom (4:6, 7:6, 6:2)

3014 pregleda 0 komentar(a)
Kasper Rud podigao deveti ATP trofej, drugi u Gštadu, Foto: Reuters
Kasper Rud podigao deveti ATP trofej, drugi u Gštadu, Foto: Reuters

Prvi nosilac ATP turnira na šljaci Gštada, Norvažanin Kasper Rud, pobijedio je u finalu drugog favorita, Italijana Matea Beretinija, preokretom (4:6, 7:6, 6:2).

Norvežanin je odbranio trofej u Gštadu nakon nešto više od dva i po sata igre, mada je Beretini igrao bolje u prvom setu. Ipak, Italijan nije bio spreman za maraton, nakon što je pred start Vimbldona morao da odustane od najvećeg turnira zbog kovida.

Italijan je tako prekinuo niz od 12 pobjeda, i pehara na turnirima na travi Štutgarta i Londona, koje je iznenađujuće osvojio odmah nakon oporavka od operacije ruke.

Beretini je doživio 11. uzastopni poraz od igrača iz top 10, ukupno je u 25 mečeva slavio svega sedam puta.

Rud je odbranom tituile ove sezone prigrabio treći trofej, ukupno osmi na turnirima ATP 250, i ima samo jednu titulu sa prestižnijeg turnira.

Turnir u švajcarskom Gštadu ostaće upamćen kao prvi na kojem su se u polufinalu sastali njegovi osvajači. Rud je slavio nad šampionom iz 2019, Albertom Ramosom, dok je Beretini osvojio Gštad 2018, a u poluufinalu je elimnisao prvaka iz 2015, Dominika Tima.

Tako nešto desilo se prvi put od Mastersa u Torontu 2010.

Bonus video: