Đoković predvodi Srbiju, Zverev Njemačku u Dejvis kupu, Nadal propušta okupljanje

Mečevi grupne faze su na programu od 14. do 18. septembra

3201 pregleda 0 komentar(a)
Đoković, Foto: Shutterstock
Đoković, Foto: Shutterstock

Srpski teniser Novak Đoković i Njemac Aleksander Zverev predvodiće svoje reprezentacije tokom Dejvis kupa.

Za razliku od Đokovića i Zvereva, Rafael Nadal neće biti u sastavu španske reprezentacije.

Trociki: Nama je ekipno takmičenje na prvom mjestu

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki objavio je danas uži spisak igrača na koje računa za grupnu fazu Dejvis kupa u Valensiji.

Na spisku Troickog nalaze se: Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović, sa mogućnošću izmjene tri igrača u odnosu na dostavljeni spisak prije početka takmičenja.

"Nama je uvijek ekipno takmičenje bilo na prvom mjestu i naše ambicije su uvijek najveće i ne mijenjaju se nikada", rekao je Troicki, prenosi Teniski savez Srbije.

On je naveo da će prije samog puta u Valensiju saopštiti konačan spisak i kojih pet igrača će se boriti protiv Španije, Kanade i Južne Koreje u grupnoj fazi takmičenja.

"Pratim rezultate svih naših igrača, posebno sada tokom američke turneje, a definitivnu listu tima znaću nakon grend slema u Njujorku gdje će naši igrači će igrati i dublove", rekao je Troicki.

"Nadam se da će svi na predstojećim takmičenjima dati maksimum, odigrati dobro i što je najvažnije biti zdravi. Vjerujem da ćemo u Španiju otići u najjačem sastavu", dodao je on.

Mečevi grupne faze su na programu od 14. do 18. septembra i biće odigrani u Glazgovu, Bolonji, Hamburgu i Valensiji.

Dejvis kup selekcija Srbije igraće u Grupi B u Valensiji protiv Španije, Kanade i Južne Koreje.

Srbija će prvi meč igrati protiv ekipe Španije 14. septembra, dan kasnije će odmjeriti snage sa Južnom Korejom, dok će 17. septembra igrati protiv Kanade.

Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbijediće plasman u nokaut fazu finala Dejvis kupa.

Domaćin finalne nedjelje - nokaut faze, od 21. do 27. novembra, biće Malaga koja će ugostiti najboljih osam selekcija svijeta u Palati sportova "Hose Marija Martin Karpena".

Zverev počeo da trenira, pod znakom pitanja za US Open

Drugi teniser svijeta Aleksandar Zverev predvodiće nacionalni tim Njemačke u prvom kolu Dejvis kupa, saopštila je danas Njemačka teniska federacija.

I dalje je neizvjesno učešće Zvereva na US Openu koji je na programu za dvije nedjelje.

Zverev je prije 10 dana počeo sa treninzima nakon teške povrede koju je doživio u polufinalu Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala.

U timu Njemačke, pored Zvereva, nalaze se i Oskar Ot, Jan-Lenar Štruf, Kevin Kravic i Tim Puc.

Njemačka će se u Hamburgu sastati sa Francuskom, Belgijom i Australijom.

Alkaras predvodi Špance

Španski selektor Serhi Brugera objavio je spisak od pet imena za grupnu fazu prestižnog takmičenja, koje se igra u Valensiji, a na spisku nema Rafaela Nadala.

Španiju će predvoditi Karlos Alkaras, a pored njega u timu su Pablo Karenjo Busra, Robert Bautista Agut, Alehandro Davidovič-Fokina i Marsel Granoljers.

Bonus video: