Borna again: Ćorić preko Cicipasa do najveće titule u karijeri

Nakon što je nanizao pobjede nad Lorencom Muzetijem, Rafaelom Nadalom, Robertom Bautista-Agutom, Feliksom Ože-Alijasimom i Kameronom Norijem, 25-godišnji Zagrepčanin je sedmicu iz snova završio trećom pobjedom nad igračem iz Top 10

7795 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Susan Mullane/USA Today Network
Foto: Susan Mullane/USA Today Network

Borna Ćorić je ispisao dio teniske istorije, jer je u finalu Mastersa u Sinsinatiju savladao Stefanosa Cicipasa 7:6, 6:2 i kao 152. na ATP listi postao najniže rangirani igrač koji je osvojio trofej na najvećim turnirima poslije grend slemova.

Udruženje teniskih profesionalaca je njegov trijumf ispratilo sjajnim naslovom, tj. igrom riječi - Borna again, što bi u slobodnom prevodu bilo Borna je ponovo rođen.

Nakon što je nanizao pobjede nad Lorencom Muzetijem, Rafaelom Nadalom, Robertom Bautista-Agutom, Feliksom Ože-Alijasimom i Kameronom Norijem, 25-godišnji Zagrepčanin je sedmicu iz snova završio trećom pobjedom nad igračem iz Top 10. Tako je postao četvrti Hrvat sa masters titulom, nakon Gorana Ivaniševića, Ivana Ljubičića i Marina Čilića.

Ćorić je loše počeo meč, gubio 3:0 i 4:1, ali je izjednačio na 4:4, a onda u 11. gemu propustio šansu da ponovo uzme brejk Grku.

U taj-brejku, međutim, nije dozvolio ni poen rivalu, a onda na startu 2. seta se izvukao nakon 0:40 i potom sa dva brejka stigao do najveće pobjede u karijeri.

Ćorić je od danas 29. na ATP listi, pa će na US openu, koji počinje za sedam dana, biti među nosiocima.

Nekada jednoj od najvećih nada svjetskog tenisa ovo je bilo drugo masters finale, a prvo je izgubio od Novaka Đokovića u Šangaju 2018.

Najveća titula do sada mu je bila na turniru serije 500 u Haleu, gdje je iste te 2018. savladao Rodžera Federera u finalu.

Tada je imao najbolji rejting u karijeri, jer je bio 12. na ATP listi.

Bonus video: