Rodik: Šteta je što Đokovića nećemo gledati na US openu

US open je na programu od 29. avgusta do 11. septembra

2919 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bivši prvi teniser svijeta Endi Rodik smatra da je velika šteta što Novak Đoković najvjerovatnije neće učestvovati na posljednjem ovogodišnjem grend slemu - US openu.

Đoković nije vakcinisan protiv koronavirusa, a u SAD ne mogu da uđu nevakcinisane osobe.

"Novaka nećemo gledati osim ako vlada ne promijeni svoju politiku prema nevakcinisanima za ulazak u zemlju. Sve je to bilo izvjesno, jer je on napravio izbor. Mislim da se svi nosimo sa posljedicama svog izbora. Turnir bi svakako bio bolji sa njim, ali opet ne znam da li je na USTA ili US Openu da prekraja vladinu politiku. Mislim da je smiješno da neko očekuje tako nešto od teniskog turnira", dodao je Rodik.

Rodik očekuje da se prošlogodišnji šampion Danil Medvedev nađe u finalu.

"Teško je prognozirati pobjednika turnira kad još nemamo žrijeb. Mislim da je najsigurnije staviti novac na Danila Medvedeva, očigledno zbog toga što je učinio prošle godine, a dokazano je i da voli da igra na tvrdim podlogama. Veliki znak pitanja je Rafa Nadal i njegovo zdravlje, imao je samo jedan meč po odustajanju na Vimbldonu. Turniri koji prethodne US Openu imali su iznenađujuće pobjednike, Borna Ćorić, koji je bio oko 150. mjesta na svijetu je osvojio Sinsinati. Po prvi put poslije duže vremena ima više toga što je pod upitnikom nego jasnih odgovora", dodao je Rodik.

US open je na programu od 29. avgusta do 11. septembra

Bonus video: