Nadal: Žao mi je što nema Đokovića; Vilander: Priča o najboljem svih vremena nema više smisla

Đoković neće igrati u Njujorku, jer kao nevakcinisana osoba ne može da uđe u SAD

15014 pregleda 32 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dva dana pred početak US opena, izostanak Novaka Đokovića sa posljednjeg Grend slema je vruća teniska tema.

Đoković neće igrati u Njujorku, jer kao nevakcinisana osoba ne može da uđe u SAD.

“S moje tačke gledišta, to su tužne vijesti. Uvijek je šteta kada jednog od najboljih igrača svijeta nema na velikom turniru zbog povrede ili nekih drugih razloga. To što nema jednog od najboljih igrača u istoriji je veliki nedostatak. Teško je za navijače, za turnir i za tenisere jer uvijek želimo da igramo sa najboljima. Ipak, rekao sam više puta - tenis je veći od bilo kog igrača”, kazao je Rafel Nadal.

“Ja sam propustio dosta važnih takmičenja u karijeri zbog povreda. Prošle godine nisam bio ovdje, a turnir se igrao. Igraće se tenis i poslije mene, Novaka i Rodžera. Novak je jedan od najvažnijih igrača u posljednjih 20 godina u istoriji našeg sporta. Lično, žao mi je zbog njega što nije mogao da doputuje ovdje”, rekao je Nadal.

Nadal u Njujorku ima šansu da dođe do 23. Grend slema, Đoković ima 21, a Federer 20.

Mats Vilander, međutim, smatra da priča o trci za najboljeg igrača svih vremena nije više važna.

“Sa svim što se dešava oko Novaka Đokovića, saga o zvanju najboljeg ikada postaje irelevantna. Prije svega zbog toga jer Novaku nije dozvoljeno da igra na nekim turnirima. Mislim da ćemo ubuduće pričati samo o tome da su tri najbolja igrača svih vremena bili zajedno i da su igrali u isto vrijeme. Mislim da je to nešto što će se najviše pamtiti”, poručio je Vilander.

US open počinje 29. avgusta i trajaće do 11. septembra.

Bonus video: