Debakl Grka u Njujorku: Galan nadigrao Cicipasa

Kolumijski teniser savladao Cicipasa nakon četiri seta 3:1 (6:0, 6:1, 3:6, 7:5)

8018 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najveće iznenađenje u ženskom dijelu turnira na početku US opena napravila je Ukrajinka Darija Snigur koja je eliminisala Simonu Halep, dok je kod muškaraca senzaciju prvog dana priredio Danijel Galan.

Kolumbijac, 94. teniser na ATP listi, je nakon četiri seta eliminisao Grka Stefanosa Cicipasa - 3:1 (6:0, 6:1, 3:6, 7:5).

Cicipas je odigrao očajan meč i doživio veliki debakl. Grku na startu meča ništa nije polazilo za rukom, imao je problema sa prvim servisom, pa je sa nulom izgubio prvi set.

Ni u drugom se ništa nije promijenilo, Cicipas je uspio da osvoji samo jedan gem, pa je poslije 56 minuta bilo 2:0 za Galana u setovima.

U trećem setu se Cicipas probudio, u drugom gemu napravio brejk, prednost čuvao do kraja i smanjio na 2:1.

Dobro je Grk krenuo i u četvrtom setu, odmah je napravio brejk, poveo 2:0, ali je Galan uzvratio i u osmom gemu izjednačio.

U 10. gemu Cicipas je servirao da ostane u igri, a Galan je u tom gemu propustio čak pet meč lopti. Potom je Grk imao dvije brejk lopte na Galanov servis, ali ih nije iskoristio.

U 12. gemu, na Cicipasov servis, Galan je iskoristio četvrtu meč loptu u tom gemu, a devetu ukupno i stigao do najveće pobjede u karijeri.

Galan će u narednom kolu igrati protiv Australijanca Džordana Tompsona, koji je poslije velike borbe, preokreta i pet setova izbacio Lorenca Sonega - 2:6, 1:6, 6:2, 6:4, 6:4.

Bonus video: