Serena Vilijams prejaka za drugu igračicu svijeta

Amerikanka savladala Anet Kontavejt 2:1 (7:6, 2:6, 6:2).

3715 pregleda 1 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u treće kolo US opena, pošto je pobijedila drugu igračicu svijeta, Estonku Anet Kontavejt sa 2:1 (7:6, 2:6, 6:2).

Vilijams, koja je najavila da će US open biti njen posljednji turnir u karijeri, slavila je posle skoro dva i po sata igre.

Osvajačica 23 grend slem titule je prva stigla do brejka na meču, povela je sa 5:4 i u narednom gemu je servirala za prvi set, ali je Kontavejt odgovorila na isti način i oduzela joj servis. Taj dio igre riješen je u taj-brejku koji je pripao trenutno 605. teniserki svijeta sa 7:4.

Estonka je drugi set počela sa dva brejka, povela je sa 3:0, Vilijams je uspjela da vrati jedan brejk, ali je druga teniserka svijeta još jednom oduzela servis protivnici i dobila drugi set sa 6:2.

Odlučujući set je Vilijams počela sa vođstvom od 2:0, a završila ga brejkom u osmom gemu za pobjedu i plasman u treće kolo gdje će igrati sa Ajlom Tomljanović iz Australije.

Kontavejt ove godine ni na jednom grend slemu nije prošla dalje od drugog kola. Najbolji učinak u karijeri na grend slemovima joj je treća runda na Rolan Garosu prije tri godine.

Bonus video: