Rafa izjednačio Noletov rekord - 18. put dobio Gaskea

Nadal savalao Francuza Rišara Gaskea sa 6:0, 6:1, 7:5.

8500 pregleda 10 komentar(a)
Rafa kao i Nole, ima omiljenog rivala, Foto: REUTERS
Rafa kao i Nole, ima omiljenog rivala, Foto: REUTERS

Drugi favorit US opena, Rafael Nadal plasirao se u osminu finala, nakon što je slavio protiv tradicionalno najugodnijeg rivala na ATP turu, Francuza Rišara Gaskea sa 6:0, 6:1, 7:5.

Rafa je Gaskea dobio u svih 18 međusobnih duela ( izjednačio rekord Novaka Đokovića protiv Francuza Gaela Monfisa), mada i rezultat prvog seta ne prikazuje prava dešavanja na terenu - Francuz je neshavtljivim greškama propustio čak 5 brejk lopti, tri vezane u prvom gemu i set je trajao velikih 42 minuta.

Nadal je potom, kao i u prethdonoj rundi, otišao u svlačionicu i zadržao se preko šest minuta, a još minut mu je bio potreban za uobičajeni ritual pripreme za početak gema. Gaske, ali ovoga puta i publika pokazali su gestovioma i povicima da ne podržavaju postupke i kršenaj pravila teniske ikone iz Španije.

Sljedeći rival Nadalu biće Amerikanac Frensis Tijafo, koji je uz nevjerovatan huk "Armstrong arene" u tri seta slavio protiv Argentinca Dijega Švarcamana (7:6, 6:4, 6:4).

U posljednejm meču dana je Italijan Janik Siner bio bolji od domaćeg tenisera Brendona Nakašime - 3:1(3:6, 6:4, 6:1, 6:2). Tako su kompletirani svi parovi osmine finala.

Igraće: Medvedev - Kirjos, Karenjo Busta - Hačanov, Davidovič Fokina - Beretini, Mute - Rud, Ivaška - Siner, Čilić - Alkaraas, Nori - Rubljov i Tijafo - Nadal

Bonus video: