Rubljov ponovio uspjeh karijere - igraće četvrtfinale US opena, Nadal ga čeka iza ugla

Lako, prelako, Rubljov u osmini finala pobijedio Kamerona Norija - 6:4, 6:4, 6:4, u meču koji je nakratko bio prekinut zbog kiše i zatvaranja krova

8997 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Treći put u karijeri Rus Andrej Rubljov igraće četvrtfinale US opena, za dva dana će pokušati da napravi uspjeh života - da se plasira u polufinale nekog grend slem turnira.

Za sada ima pet ispadanja u četvrtfinalima, osim dva puta na US openu nije mu uspjelo da uđe među četiri i dva puta na Rolan Garosu, jednom na Australijan openu.

Je li talentovani Rus napokon sazreo?

Mogao bi da ima najteži zadatak - Rafael Nadal, 22-struki grend slem šampion, čeka "iza ugla" i naći će se na putu Rusa ako savlada Amarikanca Fransisa Tijafoa.

Rubljov se lako, prelako, obračunao sa Britancem Kameronom Norijem - 6:4, 6:4, 6:4, iako je polufinalista Vimbldona, barem po kladionicama, bio jasan favorit da dobije meč.

Po jedan brejk u prva dva seta bio je dovoljan Rusu, brejkom je otvorio i treći set, Nori je uzvratio, a onda još jednom poklakao - 24-godišnji Moskovljanin odservirao je za još jedno četvrtfinale.

Bonus video: