Serena i Rodžer - ista priča: Dobro došao u klub penzionera

Federer je objavio da će nakon Lejver kupa, koji se igra naredne sedmice u Londonu, okončati svoju veličanstvenu karijeru

5645 pregleda 5 komentar(a)
Serena Vilijams i Rodžer Federer, Foto: Reuters
Serena Vilijams i Rodžer Federer, Foto: Reuters

Amerikanka Serena Vilijams (40) odala je počast Rogeru Federeru, kazavši kako je ona jedna od miliona ljudi koje je Švajcarac inspirisao i poželjela mu "dobrodošlicu u klub penzionera".

"Naši su putevi uvijek bili tako slični. Inspirisali ste miliona i milione ljudi, uključujući i mene," napisala je na svojoj Instagram stranici 40-godišnja Amerikanka, koja i sama odlazi u penziju.

Poruku upućenu legendarnom švajcarskom teniseru, koji je objavio odlazak u igračku pentiju, popratila je s nekoliko zajedničkih fotografija.

Federer je objavio da će nakon Lejver kupa, koji se igra naredne sedmice u Londonu, okončati svoju veličanstvenu karijeru.

Nedavno je na US openu svoj posljednji meč zaigrala i sjajna Amerikanka.

Ukupno, njih dvoje su osvojili 43 Grend slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji.

"Aplaudiram ti i veselim se svemu što ćeš raditi u budućnosti. Dobro došao u klub penzionera," poručila je Amerikanka.

Veliki Švajcarac je tokom svoje karijere osvojio 20 grand slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji, osam Vimbldona, šest Australijan opena, pet US opena i jedan Rolan Garos.

Ukupno je osvojio 103 naslova na ATP Turu, a 2014. godine je osvojio Davis Cup sa Švajcarskom. Proveo 310 sedmica na prvom mjestu ATP ljestvice. Jedino što mu nedostaje je pojedinačno olimpijsko zlato, 2012. godine je izgubio u finalu OI u Londonu od Endija Mareja.

S druge strane Serena Vilijams je osvojila 23 Grend slama, te ukupno 73 turnira, a na vrhu WTA loste je provela 319 sedmica. Osvojila je i četiri olimpijska zlata - jedno u singlu (2012), a tri u paru (2000, 2008, 2012).

Bonus video: