Đoković: Federer je jedan od najboljih sportista svih vremena. Australija? Samo mogu da se nadam

Slavni Švajcarac odigraće u petak posljednji meč u karijeri, vjerovatno u dublu za Tim Evropa na Lejver kupu, koji je prvi put okupio četvoricu igrača, koji su obilježili tenis 21. vijeka - sa njim u timu su i Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Marej

7338 pregleda 11 komentar(a)
Đoković i Federer, Foto: Laver cup
Đoković i Federer, Foto: Laver cup

Oproštaj Rodžera Federera od tenisa u drugi plan je bacio sve sportske događaje narednih dana.

Slavni Švajcarac odigraće u petak posljednji meč u karijeri, vjerovatno u dublu za Tim Evropa na Lejver kupu, koji je prvi put okupio četvoricu igrača, koji su obilježili tenis 21. vijeka - sa njim u timu su i Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Marej.

I svi oni su svjesni da će biti u Rodžerovov sjenci tokom turnira u Londonu.

"Uvijek će postojati debata ko je najbolji svih vremena, to ostavljam drugim ljudima da sude. Ali, njegov uticaj na igru je bio ogroman. Način na koji je igrao, bez napora, savršeno za oko teniskog trenera, igrača ili samo ljubitelja tenisa. Ostavio je ogromno nasljeđe koje će živjeti veoma dugo. On je jedan od najvećih sportista koji se pojavio, u bilo kom sportu. A njegova popularnost na terenu i van njega govori sama za sebe", kazao je Novak Đoković.

I pored svečanosti koja se sprema u Federerovu čast, za Đokovića je bilo i pitanja o njegovoj budućnosti - da li će moći da igra na Australijan openu u januaru:

"Samo mogu da se nadam, to je sve što mogu da kažem. Takva odluka nije u mojim rukama".

Đoković je prošle godine deportovan iz Australije, u mučnom procesu, zbog statusa nevakcinisane osobe.

Nije mogao da igra ni na cijeloj američkoj turneji, uključujući i US open.

Bonus video: