Suze u Londonu: Federer se isplakao na oproštaju, plakali su igrači, navijači...

"Bio je ovo predivan dan. Rekao sam momcima da sam sretan, da sam uživao. Drago mi je da sam izdržao, da ništa nije otkazalo. Bio je odličan meč", rekao je Federer pred rasprodatom O2 Arenom prije nego što su ga ponovo savladale emocije

22085 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U svom posljednjem meču u karijeri Rodžer Federer je u paru sa Rafaelom Nadalom izgubio, od Amerikanaca Džeka Soka i Fransisa Tijafoa 2:1 (4:6, 7:6 (2), 11:9) nakon dva sata i 15 minuta igre.

U dramatičnom raspletu sa pregršt sjajnih poena Federer i Nadal su u trećem setu poveli sa 9:8 i imali meč loptu uz Federerov servis, ali su Sok i Tijafo nanizali tri poena i "pokvarili" oproštaj.

"Bio je ovo predivan dan. Rekao sam momcima da sam sretan, da sam uživao. Drago mi je da sam izdržao, da ništa nije otkazalo. Bio je odličan meč", rekao je Federer pred rasprodatom O2 Arenom prije nego što su ga ponovo savladale emocije.

Počeo je da plače kad je došao da se pozdravi sa svim članovima reprezentacije Evrope, a nastavio i kad se pozdravljao sa svim članovima protivničke ekipe.

No, bilo je mnogo uplakanih lica i na terenu i na tribinama.

"Dobro je. Mislim da se nosim bolje nego što sam to uspio u svojim mislima. Bar sam uspio nešto da kažem."

"Moj put? Nije trebalo da bude takav. Moj put je bio idealan. Sve bih ponovio."

A onda je opet briznuo u plač. Uspio je još kroz suze zahvaliti članovima poroice na bezrezervnoj podršci.

Iza sebe je ostavio pregršt nestvarnih ostvarenja i gomilu nezaboravnih teniskih trenutaka.

Bonus video: