tenis

Federer: Čudno je, ali na kraju sam sve izgubio

"Posljednji pojedinačni meč sam izgubio, posljednji meč parova takođe. Izgubila je moja ekipa, izgubio sam glas podržavajući svoje kolege. Izgubio sam na kraju i svoj posao, nekako sam u danu ili dva sve izgubio"

6344 pregleda 6 komentar(a)
Federer, Foto: Reuters
Federer, Foto: Reuters

Švajcarski teniser Rodžer Federer u razgovoru za Njujork Tajms povodom odlaska u penziju koji se dogodio prošle nedjelje, rekao je da je "pomalo ironično", ali da je na samom kraju sve izgubio.

Na Lejver kupu u Londonu Rodžer Federer, osvajač dvadeset grend slem titula, odigrao je svoj posljednji meč. Dogodilo se to u igri parova, a partner mu je bio najveći rival kroz cijelu karijeru Rafael Nadal.

Nadal i Federer su poraženi od američkog para - Džeka Soka i Frensisa Tijafoa.

Tim svijeta je na ovogodišnjem Lejver kupu pobijedio Tim Evrope, za koji je nastupao Federer, sa 13:8.

"Nekako mi čudno izgleda, ali na kraju sam doslovno sve izgubio. Posljednji pojedinačni meč sam izgubio, posljednji meč parova takođe. Izgubila je moja ekipa, izgubio sam glas podržavajući svoje kolege. Izgubio sam na kraju i svoj posao, nekako sam u danu ili dva sve izgubio. Ali, uprkos tome se osjećam ispunjeno, dobro i pozitivno", izjavio je Federer, a prenijela HINA.

Feder je nakon tri operacije desnog koljena u posljednjih godinu i po dana odlučio da završi svoju 25 godina dugu igračku karijeru.