Đoković u polufinalu nakon mučenja sa Pospišilom i reketima

U polufinalu će igrati sa Rusom Romanom Safiulinom, 104. na svjetskoj listi

5457 pregleda 3 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Novak Đoković ide po planu na turniru u Tel Avivu, na koji se prijavio kako bi pokušao da osvoji bodove u trci za plasman na ATP finale u Torinu.

Ostvario je drugu pobjedu i plasirao se u polufinale - bio je bolji od Kanađanina Vaseka Pospišila (7:6, 6:3), koji je prije desetak godina mogao da bude opasan rival, a danas je 149. igrač svijeta.

Đoković, koji je takmičarski tenis zaigrao poslije dva i po mjeseca i prvi put poslije Vimbldona (učestvovao je na Lejver kupu, koji je, ipak, više revijalno takmičenje), nije bio dominantan kao juče protiv Anduhar-Albe (6:0, 6:3).

Možda su tome krivi - reketi, jer ih je više puta tokom meča Đoković mijenjao, dva puta je trener Goran Ivanišević sa tribina silazio u službene prostorije na španovanje, a možda i dobri servisi njegovog rivala.

U prvom setu nije bilo ni brejk šansi, a u taj-brejku je Đoković nakon vođstva od 4:0, dozvolio rivalu da se vrati. Na kraju ipak - 7:5 za 1:0 u setovima.

Na startu drugog, srpski teniser je spasao brejk loptu u prvom gemu, zatim napravio prvi brejk na meču i poveo 3:0.

Izgledalo je da će lako doći do pobjede, ali se Kanađanin vratio i stigao do 3:3.

Ipak, u finišu seta je Đoković uspio da još jednom oduzme servis rivalu, poveo je 5:3, zatim sačuvao servis, iako je Pospišil imao 0:30, za konačnih 7:6, 6:3.

U polufinalu će igrati sa Rusom Romanom Safiulinom, 104. na svjetskoj listi.

Drugi par čine Marin Čilić i Francuz Konstant Lestijen.

Bonus video: