Đoković ima probleme psihološke prirode

"Nisam u njihovom timu, pa da sam maksimalno upoznat, ali iz iskustva mogu da kažem da Marej ima fizičke, a Đoković probleme psihološke prirode. Moguće je da su ti njegovi problemi izazvali i lođše fizičko stanje, ali mislim da je njegov problem u glavi", rekao je Mekinro
87 pregleda 2 komentar(a)
Džon Mekinro, Foto: Reuters
Džon Mekinro, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.09.2017. 17:35h

Legendarni američki teniser Džon Mekinro uvijek govori ono što misli, ponekad više nego što bi trebalo.

Često su njegovi komentari previše oštri, često i pogriješi, ali se njegovo mišljenje, bez obzira na sve, cijeni u svijetu tenisa.

Mekinro je za "Marku" govorio o aktuelnom trenutku, sa posebnim osvrtom na odsustvo Novaka Đokovića i Endija Mareja sa najveće scene.

"Nisam u njihovom timu, pa da sam maksimalno upoznat, ali iz iskustva mogu da kažem da Marej ima fizičke, a Đoković probleme psihološke prirode. Moguće je da su ti njegovi problemi izazvali i loše fizičko stanje, ali mislim da je njegov problem u glavi", rekao je Mekinro.

"Ne mogu, recimo, da shvatim da je zamijenio cijeli tim, da je završio sa Marijanom Vajdom i Borisom Bekerom, sa kojim je osvojio sve što je mogao i igrao najbolji tenis. Takva odluka je teško objašnjiva", rekao je Amerikanac.

Bez Đokovića i Mareja, svjetskim tenisom sada vladaju dvije legende Nadal i Federer.

"Iskreno, šokiran sam time da su njih dvojica osvojili četiri Grend slema ove godine. Ali, pokazali su kakvi su šampioni. Njih dvojica, uz Đokovića i Mareja, su možda i najbolji igrači svih vremena. Mladim teniserima je teško da ih prate, i zbog njihove reputacije. Kao da novi momci izgore od želje da se pokažu protiv njih. Rijetko kada odigraju na najvećem nivou protiv nekog od njih četvorice", rekao je Mekinro.

Bonus video: