NAKON TRI FED KUP DOGAĐAJA

Crna Gora dobila i organizaciju Dejvis kup takmičenja

U aprilu iduće godine, dejvis kup reprezentacija Crne Gore imaće priliku da se pred svojim navijačima bori za plasman u Drugu grupu Evropske zone.
88 pregleda 0 komentar(a)
Dejvis kup reprezentacija Crne Gore, Foto: Teniski savez Crne Gore
Dejvis kup reprezentacija Crne Gore, Foto: Teniski savez Crne Gore
Ažurirano: 29.09.2017. 15:27h

Nakon tri organizacije Fed kup takmičenja u posljednjih pet godina, Svjetska teniska federacija (ITF) dodijelila je Teniskog savezu Crne Gore i organizaciju prvog Dejvis kup takmičenja, saopšteno je iz TSCG.

Kako se navodi, u aprilu iduće godine, dejvis kup reprezentacija Crne Gore imaće priliku da se pred svojim navijačima bori za plasman u Drugu grupu Evropske zone.

Osim toga, Teniski savez Crne Gore dobio je i organizaciju juniorskog ITF turnira „kako bi naši najtalentovaniji teniseri imali mogućnost da ITF bodove dobiju u Crnoj Gori“. Iz TSCG navode, to će biti četvrti ITF turnir koji će održati u Crnoj Gori.

„ Postojeći ITF turnir, Podgorica open, koji se održava u organizaciji TK „Eminent“, dobio je priznanje za prethodne organizacije, pa je sada Podgorica open umjesto pete, turnir četvrte kategorije“, navodi se u saopštenju TSCG.

„TSCG će i u narednom periodu raditi na poboljšanju svih segmenata teniske igre i teniske infrastrukture u Crnoj Gori, i u saradnji sa klubovima uraditi sve što je potrebno kako bi crnogorski tenis napredovao do željenih visina. Takođe, želimo da budemo prepoznati od strane države kao nacionalni savez koji će promovisati ne samo tenis kao sport, već i sve ostale potencijale Cne Gore, kao što su diplomatija, ekonomija i turizam“, navode iz crnogorske teniske asocijacije.

Preporučujemo za Vas