Đoković o dolasku u Australiju: Ima pozitivnih vijesti...

“Ima pozitivnih vijesti, ali nema ništa zvanično. Dobro je za mene što mogu da putujem bez vakcine“, kazao je Đoković

8760 pregleda 6 komentar(a)
Foto: REUTERS/Toby Melville
Foto: REUTERS/Toby Melville

Australijan open 2023. počinje 16. januara, a dolazak Novaka Đokovića, devetostrukog šampiona, još nije zagarantovano.

Srpski teniser, koga je lokalna vlast deportovala iz zemlje početkom godine kao nevakcinisanu osobu, sada se bori da poništi kaznu od tri godine zabrane ulaska u zemlju.

On to radi preko istih advokata koji su ga branili u mučnom procesu.

“Ima pozitivnih vijesti, ali nema ništa zvanično. Dobro je za mene što mogu da putujem bez vakcine“, kazao je Đoković za Blic.

“Australija je uvijek bila mjesto gdje sam igrao svoj najbolji tenis. Imam dodatnu motivaciju da igram tamo”.

Đoković nije zaboravio promjenu odnosa mnogih ljudi prema njemu zbog toga što je jedini top100 igrač koji je odbio da se vakciniše protiv kovida:

“Mnoge maske su pale", kazao je on.

Đoković, koji je ove sezone propustio šest velikih turnira, nada se da će u 2023. napraviti normalan raspored, iako ne planira da se vakciniše.

On će naredne nedjelje igrati na Mastersu u Parizu i sezonu će završiti na Masters kupu u Torinu gdje će tražiti šestu krunu, koliko ih ima Rodžer Federer. Ne dolazi kao favorit, na mjestu broj jedan sada je Karlos Alkaras, a šansu da na toj poziciji završi godinu ima Rafa Nadal.

“Alkaras je prvi na rang listi i samim tim je najbolji. Meni je odmogla činjenica da sam igrao manje turnira i da Vimbldon nije donosio bodove. U svakom slučaju, mislim da je dobro za tenis što se pojavio neko tako mlad, ali sam siguran da će Nadal pokušati da ga prestigne na rang listi i završi na prvom mjestu".

Bonus video: