Tursunov o saradnji sa Radukanu: Bilo je nekih crvenih zastava koje nisu mogle biti ignorisane

On je bio četvrti trener Radukanu u posljednjih 15 mjeseci

2276 pregleda 0 komentar(a)
Radukanu, Foto: Shutterstock
Radukanu, Foto: Shutterstock

Teniski trener Dmitrij Tursunov rekao je da je tokom rada sa Emom Radukanu vidio brojna upozorenja - "crvene zastave", zbog čega je odlučio da prekine saradnju sa mladom britanskom teniserkom.

Nekadašnji ruski teniser rekao je da je savjetovao 19-godišnju Radukanu i njen tim da mora da "sluša jedan glas", prenio je BBC.

On je bio četvrti trener Radukanu u posljednjih 15 mjeseci.

"Pomislio sam da bi kasnije moglo biti problema", naveo je Tursunov za sajt Tenismejdžors.

Radukanu je pobijedila u osam od 15 mečeva uz Tursunova, prije nego što su prije dvije nedjelje prekinuli saradnju.

"Nismo se dogovorili oko uslova i bilo je nekih crvenih zastava koje nisu mogle biti ignorisane. Ona je vjerovatno dvoipogodišnji projekat. Njena igra je veoma sirova. Biće potrebno neko vrijeme, ali kao što sam rekao njoj i skoro svakome u njenom timu: 'Mislim da ti treba jedan glas i da pokušaš tako da radiš jedno vrijeme", naveo je Tursunov.

Radukanu se proslavila pobedom na US openu prošle godine, kada je postala prva teniserka iz kvalifikacija u Open eri koja je osvojila grend slem trofej i prva Britanka koja je to uspjela poslije 44 godine.

Ona nije uspjela da nastavi niz dobrih rezultata u prvoj sezoni na WTA turu pošto se mučila sa povredama i promjenama trenera. Radila je sa Najdželom Sirsom i Endruom Ričardsonom, ali je bez stalnog trenera otkako je u aprilu prekinula saradnju sa Torbenom Belcom.

Ovog ljeta počela je da radi sa Tursunovim poslije poraza u drugom kolu Vimbldona. Saradnja je trebalo da se završi poslije US opena, gdje je Radukanu eliminisana u prvom kolu, ali su ostali zajedno još mjesec dana. Za to vrijeme stigla je do polufinala turnira u Seulu.

"Mogao sam da ostanem, mogao sam da pristanem na sve što je njen tim predložio, ali sam duboko u sebi znao da to nije prava stvar", rekao je Tursunov.

"Ona je apsolutno sjajna, vrijedan je radnik i ne misli i ne ponaša se kao da je superzvijezda. Gladna je napretka i opsjednuta je tenisom, to je prilično rijetka kombinacija. Zaista sam volio da radim sa njom, zaista sam želio da uspije. To je bila vrlo teška odluka da odem od igrača koga volim i poštujem. Mislio sam da će to biti zanimljiv projekat, zaista sam se nadao da ćemo pronaći rješenje da nastavimo, ali na kraju se nismo dogovorili oko uslova i morao sam da odem", dodao je on.

Tursunov je prethodno radio sa Bjeloruskinjom Arinom Sabalenkom kojoj je pomogao da se domogne plasmana među 10 najboljih, a sada radi sa Švajcarkinjom 13. teniserkom svijeta Belindom Benčić.

Bonus video: