Sfjontek bez greške, američka nada eliminisana

Kasatkina i Garsija će u međusobnom dvoboju odlučivati o tome koja će se od njih dvije s drugog mjesta plasirati u polufinale

3336 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Najbolja teniserka svijeta, Poljakinja Iga Sfjontek, i u drugom je nastupu na ovogodišnjem završnom WTA turniru u američkom Fort Vortu došla do ubjedljive pobjede savladavši Francuskinju Karolinu Garsiju sa 6-3, 6-2 i tako je uoči posljednjeg meča osigurala plasman u polufinale s prvog mjesta u grupi Trejsi Ostin.

Za razliku od nje, mlada domaća nada Koko Gof je izgubila sve izglede za plasman u polufinale porazom od Ruskinje Darije Kasatkine koja ju je savladala sa 7-6 (6), 6-3.

Kasatkina i Garsija će u međusobnom dvoboju odlučivati o tome koja će se od njih dvije s drugog mjesta plasirati u polufinale.

U skupini Nensi Riči tri teniserke imaju mogućnost za plasman u polufinale uoči posljednjeg kola.

U svim kombinacijama je ime Grkinje Marije Sakari, a ko će biti druga polufinalistkinja iz te grupe zavisiće o ishodima mečeva trećeg kola.

U najlošijoj poziciji je Amerikanka Džesika Pegula koja je bez pobjede u prva dva meča i prolaz joj donosi samo trijumf u dva seta protiv Bjeloruskinje Arine Sabalenke, uz uslov da i Sakari u dva seta savlada Ons Žaber.

Tunižanka je u najboljem položaju, jer joj pobjeda u dva seta garantuje prolaz, a uz pobjedu u tri seta može ispasti samo ako Sabalenka u dva seta bude bolja od Pegule.

Sve će biti mnogo jasnije već nakon prvog meča, koji će početi u 21.30 sati po našem vremenu, a u njemu će se sastati Pegula i Sabalenka.

Bonus video: