Đoković: Slijedi velika borba, Rune podsjeća na mene

Srpski teniser danas od 15 sati protiv Danca Holgera Runea brani trofej na Mastersu u Parizu

7706 pregleda 2 komentar(a)
Nole očekuje veliki meč protiv mladog druga, Foto: REUTERS
Nole očekuje veliki meč protiv mladog druga, Foto: REUTERS

Novak Đoković će danas od 15 sati u Bersiju braniti trofej na Mastersu u Parizu, a u finalu ga čeka 18. igrač na ATP listi - Danac Holger Rune. Srpski teniser je u polufinalu slavio protiv Stefanosa Cicipasa sa 2:1 (6:2, 3:6, 7:6), dok je Rune prethodno prekinuo niz od 16 trijumfa Feliksa Ože - Aliasima.

Đoković je naglasio da odlično poznaje 19-godišnjeg Danca, iako su odigrali samo jdna meč, u kojem je srpski tensir na otvaranu US opena prošle godine slavio sa 3:1.

“Dobro ga poznajem jer smo trenirali na različitim podlogama. Stvarno mi se sviđa, jer je pristojan mladić iz sjajne poriocce i ima jako dobar tim. Izuzetno je radan i zaslužio je uspjeh", kazao je Đoković.

On u Parizu nije izgubio 13 mečeva - nakon titula 2019. i 2021, dok 2020. nije učestvovao u Bersiju.

"Pratim karijeru Holgera posljednje tri-četiri godine dok se još "kalio" na Čelendžerima i sada se probio među 15 najboljih. Nema sumnje da je on budućnost tenisa - uz Karlosa Alkarasa i još neke momke. Ali nadam se da ću odgoditi njegovu prvu pobjedu na Mastersu", rekao je Đoković i dodao:

"Tačno je da smo prijatelji, ali to je van terena. Na terenu smo konkurenti i sjećam se odlično da se na US openu vodila velika borba, ali on je značajno napredovao. I u formi je, a mlad je i nema šta da izgubi - slobodno će udarati po loptici. Ja se radujem novom izazovu u meču sa njim".

"Gledao sam njegove mečeve u Parizu, odigrao je impresivno. Podsjeća na mene - solidan bekhend, vrlo dobra obrana, želi da se bori i ulaže srce i noge u svaki poen. To je lijepo vidjeti", zaključio je Nole.

Rune je do finala dobio četvoricu igrača iz Top 10 i u sjajnoj je formi. Ukoliko osvoji trofej biće 10. u ATP rejtingu, a ako izgubi finale sa sadašnje 18. pozicije napredovaće šest mjesta. Rune je u prvom kolu protiv Stena Vavrinke spasao tri meč lopte!

S druge strane, Đoković je postao tek treći igrač sa najmanje 650 pobjeda na jednoj podlozi - tvrdoj, a više ih na istoj ima samo Rodžer Federer - 783. Giljermo Viljas je na šljaci imao 668. Đoković igra za 91. titulu, četvrtu zaredom i u rekordnom 56. finalu mastersa

Bonus video: