Đoković odbio da odgovori na "nezgodno" pitanje u Torinu: Ne znam koliko je pametno pričati o tome

Đoković je uoči turnira kazao da će mnogo toga zavisiti od uslova za igru, koji se, kako je rekao, dosta razlikuju od onih iz Londona, ali i sa Mastersa u Parizu

7601 pregleda 2 komentar(a)
Đoković i Rubljov, Foto: ATP
Đoković i Rubljov, Foto: ATP

Novak Đoković će naredne nedjelje u Torinu pokušati da šesti put osvoji završni Masters - ATP finale.

Time bi izjednačio rekord Rodžera Federera, ali put je dug - u grupi ga čekuju dueli protiv Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova.

Učesnici top 8 društva sinoć su predstavljeni na gala ceremoniji u Torinu, a Đoković na pitanje koja mu je omiljena pobjeda na posljednjem turniru sezone odgovorio:

"Mislim da je to pobjeda nad Rodžerom Federerom u O2 Areni 2012. Dobio sam ga u dva tijesna seta", kazao je Đoković o duelu koji je dobio sa 7:6 (6), 7:5.

"Kada sam igrao sa Rodžerom, uvek je bilo neizvjesno ko će slaviti. On je uvijek tjeroa da igrate najbolji tenis da biste pobijedili, jer on je igrao na najvišem nivou. Zato je ta pobjeda bila specijalna, posebno taj završni poen kada sam pogodio iz pasing šota na meč lopti. Bio je to poseban osjećaj", dodao je Đoković.

Đoković je uoči turnira kazao da će mnogo toga zavisiti od uslova za igru, koji se, kako je rekao, dosta razlikuju od onih iz Londona, ali i sa Mastersa u Parizu.

"Imao sam prošle sezone veoma dobre mečeve u grupi. Dobio sam sva tri, onda sam u polufinalu izgubio od šampiona Zvereva. Ovdje se igra i na većoj nadmorskoj visini, tako da je drugačije u odnosu na Pariz ili bilo koji drugi veći turnir", kazao je Đoković, koji je izbjegao da odgovori na "neugodno" pitanje o tome za koga navija u fudbalu:

"Ne znam da li je baš pametno reći to ovdje", kazao je srpski teniser, navijač Milana.

Bonus video: