Cicipas: Za proboj na prvo mjesto trči se maraton a ne sprint

Stefanos Cicipas bi osvajanjem Finala Mastersa sa svih pet pobjeda bio novi svjetski broj jedan, Đoković prva prepreka

3262 pregleda 0 komentar(a)
Grk je svjestan važnosti dobrih igara u Torinu, Foto: REUTERS/Alberto Lingria
Grk je svjestan važnosti dobrih igara u Torinu, Foto: REUTERS/Alberto Lingria

Ukoliko slavi u pet mečeva u Torinu, Grk Stefanos Cicipas godinu će završiti na prvom mjestu ATP liste.

Trenutni lider, Španac Karlos Alkaras zbog povrede mišića "trbušnog zida" propušta Finale Mastersa, a njegovu poziciju ugrožava, osim Grka, i suanrodnik Rafa Nadal koji bi takođe mogao iz Torina do povratka na prvo mjesto u rejtingu.

Cicipasu je zadatak neuporedivo teži, startuje u "crvenoj grupi" sjutra od 21 sat protiv Novaka Đokovića, rivali su mu za prolazak u polufinale još jadan bivši broj jedan, Danil Medvedev i autsajder Andrej Rubljov.

"Vrlo sam odlučan u tome, velika mi je čast boriti se za prvo mjesto u rejtingu. To mi je oduvijek bio san, od momenta kada sam prvi put uzeo reket u ruke. Puno bi mi značilo, ali pokušaću ostati miran, ne misliti na krajnju tačku, već na put, jer put je najvažniji". objasnio je Cicipas i dodao:

"Važnije mi je pokazati kvalitetan tenis i zabaviti se na terenu nego ludovati na prvom mjestu rejtinga. Možda ću do prvog mjesta stići na ovom turniru, možda kasnije. Ovo je maraton, a ne sprint."

Rafa ima lakše rivale, danas od 21 sat sa Tejlorom Fricom u "zelenoj grupi", a u njoj su Kasper Rud i Feliks Ože-Alijasim.

Bonus video: