Ukinuta zabrana ulaska u zemlju, Đoković igra na Australijan openu

„Novaku Đokoviću dozvoljeno je da igra na Australijan openu 2023. godine, pošto će njegova trogodišnja zabrana za australijsku vizu biti ukinuta“, piše Nine News Melbourne

26125 pregleda 47 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srpskom teniseru Novaku Đokoviću ukinuta je trogodišnja zabrana ulaska u Australiju i on će naredne godine učestvovati na Australijan openu, pišu tamošnji mediji.

„Novaku Đokoviću dozvoljeno je da igra na Australijan openu 2023. godine, pošto će njegova trogodišnja zabrana za australijsku vizu biti ukinuta“, piše Nine News Melbourne.

Novak Đoković je prošle godine bio deportovan iz Melburna. To je automatski povuklo i trogodišnju zabranu ulaska, ali se od tog trenutka promijenila vlast u ovoj zemlji. To je donijelo i promjenu u razmišljanju, pa je sada ministar iskoristio diskreciono pravo da raniju odluku poništi.

Đoković je prošle godine bio smješten u hotelu za migrante, prolazio je kroz dva sudska procesa, prije nego što je deportovan. Ocijenjeno je da je bio prijetnja po javno zdravlje, te je zbog toga odlučeno da mu se ne dozvoli da se takmiči u Melburn parku, iako je odradio nekoliko treninga.

Đoković je devet puta u karijeri osvojio Australijan open.

Turnir u Melburnu počinje 16. januara naredne godine.

Bonus video: