Rafina nemoć u Torinu, drugi poraz sa nulom

Rafa ima dva poraza, Kanađanin polovičan skor, dok se od 21 sat sastaju Fric i Kasper Rud

4779 pregleda 4 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters

Rafa Nadal nikada nije osvojio završni Masters, ali ne pamti se kada je na posljednjem turniru godine bio ovako nemoćan.

Nakon startnog poraza od Tejlora Frica, stigao je i poraz u drugom meču, od Feliksa Ože-Alijasima, koga trenira Toni Nadal, Rafin stric i višegodišnji mentor - 6:3, 6:4.

Rafa ima dva poraza, Kanađanin polovičan skor, dok se od 21 sat sastaju Fric i Kasper Rud, koji su slavili pobjede u prvoj rundi.

Trebalo bi da se dogodi čudo da se Nadal plasira u polufinale, a nikada se nije dogodilo da je igrač prošao grupnu fazu nakon dva uvodna poraza, u kojima nije osvojio niti set.

Nadal je odigrao bolji meč nego u prvom kolu, ali nije imao rješenje za servis rivala, koji je u važnim trenucima bio na najvećem nivou. Ože-Alijasim je spasao svih pet brejk lopti, a iskoristio dvije od četiri šanse da oduzme servis španskom asu...

Prije duela u Torinu, Rafa je dobio oba duela sa Ože-Alijasimom, prvo u Madridu 2019. sa 6:3, 6:3, a onda i na Rolan Garosu ove godine sa 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Bonus video: