Đoković o ukidanju zabrane ulaska u Australiju: Osjećam olakšanje

Devetostruki šampion Australijan opena deportovan je u januaru iz Melburna uoči početka turnira pošto nije vakcinisan protiv koronavirusa

12810 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković potvrdio je danas da će igrati na Otvorenom prvenstvu Australije i rekao je da je vrlo srećan što mu je ukinuta zabrana ulaska u tu zemlju.

Devetostruki šampion Australijan opena deportovan je u januaru iz Melburna uoči početka turnira pošto nije vakcinisan protiv koronavirusa, što je bio jedan od uslova za ulazak u zemlju, osim ako nije odobreno medicinsko izuzeće.

On je automatski dobio zabranu od tri godine ulaska u Australiju, ali je u utorak saznao da će mu biti odobrena viza.

"Nisam mogao da dobijem bolje vijesti. Osjećam olakšanje jer znam šta smo ja i moji najbliži prošli ove godine zbog onoga što se dogodilo u Australiji i poslije toga. Australijan open je moj najuspješniji grend slem turnir. Tamo sam stekao jedne od najboljih uspomena. Naravno, želim da se vratim tamo, želim da igram tenis, ono što radim najbolje, nadam se sjajnom australijskom ljetu", , rekao je Djoković, prenio je (BBC).

Đoković je danas obezbijedio plasman u polufinale završnog ATP turnira u Torinu pobjedom protiv Rusa Andreja Rubljova 6:4, 6:1.

Bonus video: