Đoković u stilu završio godinu i izjednačio se sa Federerom

Đoković - Rud 7:5, 6:3

20045 pregleda 64 komentar(a)
Đoković na večerašnjem meču, Foto: Reuters
Đoković na večerašnjem meču, Foto: Reuters

Kraj godine u tenisu protekao je u znaku Novaka Đokovića - srpski teniser je večeras u finalu Završnog mastersa u Torinu savladao Kaspera Ruda 2:0 (7:5, 6:3) i osvojio 91. titulu u karijeri.

Đokoviću je ovo šesta titula na Masters finalima, a prva od 2015. godine. On se po broju osvojenih trofeja na posljednjem turniru u sezoni izjednačio na vrhu sa Rodžerom Federerom. Po pet titula imaju Pit Sampras i Ivan Lendl.

Novak je na startu, već u drugom gemu, došao do prvih brejk lopti, ali ih nije iskoristio. U sljedećem je imao određenih poteškoća, gestikulirao je ka svom boksu, ali nije poznato o čemu se radi.

Sredina prvog seta protekla je u sigurnoj igri obojice tenisera, servis ih je dobro služio, a onda je u osmom gemu Đoković dozvolio Rudu brejk loptu. Norvežanin je nije iskoristio, a nakon toga neizvjesnosti nije bilo sve do 12. gema kada je srpski teniser iskoristio treću brejku loptu i ujedno došao do vođstva u setovima.

U drugom setu je Đoković dominirao. Nakon uvodnih gemova stigao je do brejka, poveo 3:1 i tu prednost sačuvao do kraja meča.

Bonus video: