atp finale

Đoković: Bila je ovo godina na iglama

Sa 7:5, 6:3 Đoković je pobijedio norveškog tenisera čime je po šesti put osvojio turnir osmorice najboljih igrača godine, a ujedno mu je to bio prvi naslov na ATP Finalu nakon 2015. godine

5547 pregleda 4 komentar(a)
Đoković sa trofejom, Foto: Reuters
Đoković sa trofejom, Foto: Reuters

"U nekim dijelovima finala sam bio jako nervozan, ali sam i izuzetno srećan kada je sve ovako završilo", rekao je srpski teniser Novak Đoković nakon pobjede protiv Kaspera Ruda i osvajanja ATP Finala.

Sa 7:5, 6:3 Đoković je pobijedio norveškog tenisera čime je po šesti put osvojio turnir osmorice najboljih igrača godine, a ujedno mu je to bio prvi naslov na ATP Finalu nakon 2015. godine.

„Jako sam zadovoljan kako sam ukupno igrao ovaj finalni meč mada je bilo trenutaka kada sam u sebi kiptio od nervoze. Jer u tenisu se vrlo lako promijeni momentum i sve može da se preseli na drugu stranu“, rekao je Đoković te potom komentarisap godinu u kojoj je ukupno osvojio pet naslova, uključujući i Vimbldon.

Nije, međutim, mogao da igra u Australiji, na američkim Mastersima, US openu...

„Hiljadu puta sam govorio da je ovo bila strašno čudna sezona za mene i prelijepo je što je završila na ovakav način. Ljepše nije mogla da se završi. Isto tako osjećam veliko olakšanje nakon svega, jedva čekam nekoliko sedmica odmora. Cijela ova godina se može opisati kao da sam bio 'na iglama'. Čekao sam gdje mogu das igram, gdje mi ne dozvoljavaju i to je uticalo na moju mirnoću. a pojačavalo nervozu. Ali, ovakav kraj je sve uljepšao“, izjavio je Đoković.