Ruski teniser: Poruka protiv rata najbolja stvar koju sam uradio ove godine

Zbog rata u Ukrajini, ruske reprezentacije i klubovi suspendovani su iz međunarodnih takmičenja, ali teniseri mogu da igraju

4066 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ruski teniser Andrej Rubljov rekao je danas da je jedna od najvažnijih stvari koje je ove godine uradio to što je na sočivu televizijske kamere poslije meča na turniru u Dubaiju napisao poruku protiv rata.

Poslije plasmana u finale turnira u februaru, Rubljov je na sočivu kamere napisao: "Bez rata molim vas", misleći na rat koji njegova zemlja vodi u Ukrajini.

Poslije meča na završnom ATP turniru u Torinu u novembru, devet mjeseci od početka rata u Ukrajini, ruski teniser je napisao:

"Mir, mir, mir, svima nam treba".

Uoči egzibicionog turnira u Saudijskoj Arabiji ove nedjelje, Rubljov je rekao da je zahvalan na podršci koju je dobio u Torinu.

"Ne volim da pričam o sebi i da govorim dobre stvari o sebi, mogu samo da sudim o sebi. Zbog toga prošle sezone, posebno sa situacijom u svijetu, osjećate da možda i ne zaslužujete podršku ljudi. Posebno u Torinu, nikada ranije nisam osj

Rubljov: Poruka protiv rata najbolja stvar koju sam uradio ove godine

etio tako nešto. Bio je to zaista poseban trenutak. Jedna od najboljih stvari koju sam uradio ove godine je poruka koju sam ostavio u Dubaiju. To je bila najsmislenija stvar koju sam mogao da uradim tokom godine", rekao je Rubljov.

Zbog rata u Ukrajini, ruske reprezentacije i klubovi suspendovani su iz međunarodnih takmičenja, ali teniseri mogu da igraju.

"U mom slučaju, imam veliku sreću. Ne mogu ništa da kažem, niti da se žalim, pošto mogu da igram i da putujem. Imam super sreću, ali milioni ljudi pate i to je užasno", naveo je Rubljov.

Rubljov je imao uspješnu sezonu, osvojio je četiri titule i upisao skor od 51 pobjede i 20 poraza.

On, međutim, još nije prošao četvrtfinale Grend slem turnira i nije osvojio titulu iznad ATP nivoa 500. "Cilj je jednostavan, da napredujem. Imam još prostora za napredak u vezi igre, mentalno, da analiziram godinu, sve stvari koje su bile pogrešne, mečeve u kojima sam se loše ponašao, mečeve u kojima sam imao jak mentalitet, da se koncentrišem na taj pravac i pokušam tokom sezone da radim manje pogrešnih stvari", naveo je Rubljov.

Egzibicioni turnir u Saudijskoj Arabiji počinje u četvrtak, a učestvovaće i Grk Stefanos Cicipas, Rus Danil Medvedev, Amerikanac Tejlor Fric i Hubert Hurkač iz Poljske.