Boris "A2923EV" Beker: U zatvoru sam bio samo broj

To je prvi televizijski intervju koji je Beker dao po izlasku iz zatvora u kojem je proveo osam mjeseci. Navodno, za intervju je dobio pola miliona eura

12975 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Proslavljeni njemački teniser Boris Beker rekao je da ga je vrijeme provedeno u britanskom zatvoru promijenilo te mu pomoglo da ponovno otkrije svoju ličnost.

"Mislim da sam ponovo otkrio osobu kakva sam nekad bio", rekao je 55-godišnji osvajač šest Grand slem naslova i bivši najbolji igrač svijeta u razgovoru za njemačku televiziju Sat 1.

To je prvi televizijski intervju koji je Beker dao po izlasku iz zatvora u kojem je proveo osam mjeseci. Navodno, za intervju je dobio pola miliona eura.

"Naučio sam tešku, skupu i vrlo bolnu lekciju. No, sve me ovo naučilo nečem važnom i dobrom. Neke se stvari događaju s razlogom", rekao je Beker koji je u Velikoj Britaniji osuđen na dvije i po godine zatvora zbog utaje novca i predmeta višemilionske vrijednosti od poreznika, nakon što je prethodno proglasio lični stečaj.

Zatvor je napustio prošle sedmice, a potom je deportovan u Njemačku.

"U zatvoru si niko. Ti si samo broj. Moj je bio A2923EV. Nitko me nije zvao Boris. Bio sam broj. Njih nije briga ko si", opisao je Beker svoje zatvorsko iskustvo.

U utorak su iz Njemačkog teniskog saveza (DTB) poručili da su spremni da ponude trostrukom vimbledonskom pobjedniku novi posao.

Becker je od 2017. do 2020. radio u DTB-u kao šef odsjeka za tenisere.

"Radio je odličan posao. Bio nam je veliko obogaćenje", izjavio je bivši dugogodišnji sprotski direktor Njemačkog teniskog saveza Klaus Eberhard.

Sadašnji potpredsjednik DTB-a Dirk Hordorf je već izjavio da želi ponovnu saradnju s Bekerom nakon što bude pušten iz zatvora.

"Boris Beker je decenijama bio integralni dio njemačke teniske porodice. Njegove zasluge su bile i ostale jedinstvene", poručili su iz DTB-a.

Bonus video: