Đoković: Divim se Mesiju, on je primjer svima

"Imao sam veliku sreću što sam bio tamo. Za mnoge je to najbolje finale Svjetskog prvenstva u istoriji“, rekao je Đoković

4714 pregleda 8 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Među brojnim VIP gostima na spektakularnom finalu Mundijala bio je Novak Đoković, koji je u Dubaiju, gdje nastupa na egzibicionom turniru Svjetske teniske lige, rekao da je uživao gledajući meč Argentine i Francuske.

"Imao sam veliku sreću što sam bio tamo. Za mnoge je to najbolje finale Svjetskog prvenstva u istoriji“, rekao je Đoković.

"Kakvo izvanredno finale, način na koji je Argentina osvojila i njihov doček kod kuće”.

Đoković i Leo Mesi rođeni su iste godine i obojica se "bore" da budu najbolji u istoriji u svojim sportovima.

Imaju 35 godina, ne razmišljaju o kraju.

"Kao ljubitelj sporta i fudbala, naravno da se divim Mesiju i mnogo ga poštujem“, rekao je Đoković.

"On je skroman, momak na zemlji koji se ne zanosi uspjehom. Ono što je postigao svih ovih godina je primjer za svu djecu koja mu se dive i žele da budu kao on”, prokomentarisao je Srbin Mesija.

Srpski as je priznao da bi volio da ima istu "ulogu".

"Želim da vjerujem da se ljudi, posebno djeca i mladi, identifikuju se sa mnom. Trudim se da to uvijek imam kao savjest u svemu što radim, gdje god da odem, šta god da kažem. Mi kao sportisti imamo veliku privilegiju da imamo platformu i da imamo glas. Ovaj sport prate milijarde ljudi širom sveta. Sport govori univerzalnim jezikom, sudara se sa svim granicama. Nadam se da će mnoga djeca zgrabiti teniski reket kada vide mene ili druge tenisere“, zaključio je Srbin.

Bonus video: