Đoković pobijedio Ofnera na egzibicionom turniru u Dubaiju

Peti igrač na ATP listi je do pobjede nad 193. teniserom svijeta došao je za sat i 16 minuta.

4533 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Srpski teniser Novak Đoković pobijedio je večeras austrijskog igrača Sebastijana Ofnera sa 6:7, 6:0, 10:7, na egzibicionom turniru Svjetske teniske lige u Dubaiju.

Peti igrač na ATP listi je do pobjede nad 193. teniserom svijeta došao je za sat i 16 minuta.

Đoković je bolje počeo meč i u drugom gemu oduzeo servis rivalu. Austrijski igrač je uzvratio brejkom u petom gemu, a u nastavku su teniseri čuvali svoje servise. Set je otišao u taj-brejk u kojem je Ofner poveo sa 5:2. Austrijanac je imao dvije set lopte na svoj servis, ali se Đoković vratio i smanjio na 5:6. Ipak Đoković je u narednom poenu napravio duplu servis grešku, pa je prvi set pripao Ofneru. Drugi set Đoković osvaja maksimalnim rezultatom sa tri napravljena brejka, a pobjednik je zatim riješen u trećem setu koji se igrao do 10 poena.

U odlučujućem dijelu igre Đoković je poveo sa 5:2, a zatim i sa 7:4. Ofner je sa tri vezana poena izjednačio, da bi Đoković u nastavku došao do pobjede.

Đoković je trebalo da se sastane sa šestim teniserom svijeta Kanađaninom Feliksom Ože-Alijasimom, ali je on odustao neposredno prije meča.

Na turniru nastupaju četiri tima (Sokolovi, Orlovi, Zmajevi i Jastrebovi). Igra se po jedan meč u muškom i ženskom singlu, kao i miks dubl, a za plasman se računaju gemovi, uz pet dodatnih poena za pobjednika meča.

U finalu u subotu sastaju se Zmajevi za koje je igrao Ofner i Jastrebovi. Zmajevi su grupnu fazu završili na prvom mjestu sa 113 bodova, drugi su Jastrebovi sa 106, Orlovi su treći sa 89, a Sokolovi za koje je nastupao Đoković su posljednji sa 84 boda.

Bonus video: