Đoković o deportaciji iz Australije: Nisam zaboravio, ali idem dalje

"Ove stvari se teško zaboravljaju, ostaće sa mnom dok sam živ. Ovako nešto još nisam doživio i nadam se da će tako i ostati. Bilo je to dragocjeno iskustvo za mene", rekao je Đoković

5994 pregleda 9 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković rekao je na konferenciji u Adelejdu da će mu biti teško da zaboravi prošlogodišnja dešavanja u Melburnu.

Početkom ove godine Đoković je došao u Melburn, ali je kasnije deportovan jer nije bio vakcinisan protiv koronavirusa. Prije mjesec dana aktuelna australijska vlada ukinula mu je trogodišnju zabranu ulaska u tu zemlju i dopustila mu da tamo igra.

"Ove stvari se teško zaboravljaju, ostaće sa mnom dok sam živ. Ovako nešto još nisam doživio i nadam se da će tako i ostati. Bilo je to dragocjeno iskustvo za mene. Moram dalje, radije pričam o osjećajima kada igram u ovoj zemlji”, rekao je Đoković.

Australijan open počinje 16. januara.

"Nadam se da ću pokazati dobar tenis i izazvati pozitivne emocije kod ljudi. Ovdje sam tek nekoliko dana, ali prijem je bio vrlo topao, i na aerodromu i u hotelu i na terenima za trening. Sve je bilo briljantan do sada," naglasio je trenutno petoplasirani teniser na ATP listi.

Đoković sezonu počinje upravo na turniru u Adelejdu.

"Nije lako zaboraviti šta se dogodilo u posljednjih 12 mjeseci, ali kao što sam rekao, moram ići dalje. To neće promijeniti sve što sam do sada postigao u svojoj karijeri u ovoj zemlji. Osjećam se pozitivno, a Australijan open mi je najdraži grend slem u karijeri što pokazuju i rezultati", zaključio je Beograđanin.

Bonus video: