Đoković u četvrtfinalu: Alis je igrao kao da je iz top 10

Peti teniser savladao Kventina Alisa 7:6, 7:6

4163 pregleda 0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u četvrtfinale turnira u Adelejdu, pošto je pobijedio 64. igrača svijeta Francuza Kventina Alisa poslije dva seta, 7:6, 7:6.

Peti teniser svijeta pobedio je poslije nepuna dva sata igre.

Alis je dobro počeo meč, poveo je sa 5:2, a Đoković je u devetom gemu uspio da vrati brejk i smanji na 5:4. Teniseri su poslije toga osvajali gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk, koji je Đoković dobio sa 7:3.

U drugom setu nije bilo brejka i ponovo je odigran taj-brejk, koji je srpski igrač dobio sa 7:5.

"Moj protivnik je pokazao sjajnu igru i želim da mu čestitam na velikoj borbi. Igrao je kao teniser iz prvih 10. Dobro je servirao i na brzom terenu kao što je ovaj bilo je teško napraviti brejk, pa su dva taj-brejka danas bila realna. Drago mi je što sam savladao izazov", rekao je Đoković.

On će u četvrtfinalu igrati protiv 18. tenisera svijeta Kanađanina Denisa Šapovalova, koji je pobijedio Rusa Romana Safijulina sa 6:4, 6:3.

"Denis je jedan od najkompletnijih igrača. Ima vrlo dinamičan stil tenisa. Ima jak servis, izlazi na mrežu, može da igra pozadi i sjajan je atleta. Dugo nisam igrao protiv njega i radujem se meču. Svaki meč ovdje je sve teži", naveo je Đoković.

On je neporažen u sedam mečeva protiv Šapovalova.

Bonus video: