"Kad god igram sa Danilom moram da budem spreman na dugu bitku"

Dva grend slem šampiona spremaju se za Australijan open, a ovo će za obojicu biti sjajan test

8888 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novaka Đokovića sjutra u 11 sati po srednjeevropskom vremenu očekuje prvi veliki "derbi" u sezoni.

Rival je Danil Medvedev, a ulog - finale turnira iz ATP serije 250 u Adelejdu.

Dva grend slem šampiona spremaju se za Australijan open, a ovo će za obojicu biti sjajan test.

"Nadam se da me dug meč. Ne mislim da ćemo sjutra vidjeti mnogo kratkih poena. Jedino može da bude drugačije ako budemo servirali baš dobro. Kada god igram sa Danilom moram da budem spreman na dugu bitku - fizički i mentalno. Danil je jedan od najboljih na svijetu u prethodnih pet godina. Dokazao se osvojivši grend slem, a popeo se i do prvog mesta ATP liste – mnogo ga poštujem. Nadam se da ćemo sjutra imati odličan meč“, rekao je srpski teniser.

Đoković je danas u četvrtfinalu, nakon velike borbe u dva seta (i dva sata) pobijedio Kanađanina Denisa Šapovalova 6:3, 6:4.

"Mislim da pogled na semafor ne opisuje lijepo kako je meč protekao. Bilo je veoma neizvjesno. Prvi set je bio veoma dugačak, a prelomio ga je samo jedan brejk. I Denis je imao svoje šanse, imao je prilike za brejk. Na početku je on bio bolji igrač - diktirao je tempo. Onda sam počeo da pronalazim svoj servis i ritam igre. Ja sam njega terao da igra u tim trenucima. Imao sam osjećaj da je Denis možda malo nervozan. To može da se desi na ovom nivou - sve se obrne izuzetno brzo“, rekao je Đoković.

Protiv Medvedeva je igrao 12 puta - ostvario osam pobjeda, doživio četiri poraza.

Bonus video: