Tenis je pretežak, takmičenja su beskrajna

Prvi reket svijeta Karlos Alkaras propušta zbog povreda već drugi veliki nastup, Amerikanac Frensis Tijafo razloge objašanjava napornim kalendarom takmičenja

8683 pregleda 0 komentar(a)
Mladi Španac zbog povreda propušta već drugo veliko takmičenje, Foto: Reuters
Mladi Španac zbog povreda propušta već drugo veliko takmičenje, Foto: Reuters

Australijan open, koji počinje 16. januara u Melburnu propustiće prvi reket, Španac Karlos Alkaras. Biće to treći grend slem u posljednjih pet bez prvog reketa svijeta.

Ozi open drugu godinu zaredom biće bez prvog tensiera na ATP listi, pošto prošle godine državne vlasti nisu dozvolile Novaku Đokoviću da brani trofej.

Na Vimbldonu Danilu Medvedevu nije dozvoljeno da nastupi zbog sankcija ruskim sportistima, a uoči grend slema na travi bio je na prvom mjestu rejtinga.

Alkaras je prošle godine osvojio prvu grend slemu titulu, nakon što je slavio na US openu. Prošle godine na Australijan openu je ispao u 3. kolu od Italijana Matea Beretinija.

Alkaras zbog povrde trbušnog zida nije učestvovao ni na završnom Mastersu u Torinu.Ozi open propušta zbog povrede desne noge.

Amerikanac Tejlor Fric razloge povreda Alakras vidi u previše napornom kalendaru u tenisu.

"Mlad je, ima samo 19 godina. Ali da li je to znak koliko se današnjim igračima teško oporaviti od tako kratkih pauza između slemova?! Tenis je težak, takmičenja se čine beskrajnim. Iskreno govoreći, čini se da su svaki drugi dan negdje u blizini veliki turniri", kazao je Tiafo i dodao:

"Mislim da će Alkaras biti dobro. Talentovan je, odličan je igrač. Šteta što se povrijedio i nedostajaće mi. Potreban ej tenisu a ja obožavam d agledam njegove mečeve. Samo, neće mi nedostajati ako ja moram da se nadmećem sa njim, to nikako ne volim", zaključi je Tiafo.

Bonus video: